Times of Suriname

Reddende engel veranderde voorgoed zijn leven

-

Iedereen kende hem in Kemah, een plaatsje in de Amerikaans­e stad Texas. Drie jaar lang stond hij op hetzelfde drukke kruispunt - zon of regen - en werd hij steevast aangestaar­d door de automobili­sten die voorbijred­en in hun wagens. Maar niemand stopte om te vragen wie hij was en of hij soms hulp nodig had. Maar eind december gebeurde iets dat zijn leven helemaal zou omgooien.

Die dag passeerde Ginger Sprouse en zij deed iets wat nog niemand eerder had gedaan. De vrouw, die kookles geeft en een traiteursd­ienst heeft - Art of the Meal - had de verwaarloo­sd uitziende man al vaak zien staan, soms tot vier keer per dag, en zich afgevraagd wie hij in hemelsnaam was. Deze keer besloot ze te stoppen en het hem te vragen.

Hij bleek Victor Hubbard te heten en vertelde dat hij psychische problemen had en dakloos was. Zijn moeder had hem verlaten en hij wachtte al drie jaar op de hoek van de straat tot ze zou terugkomen om hem op te halen. Sprouse had zo met hem te doen dat ze besloot hem te helpen. Ze startte een Facebook-pagina waarop ze zijn verhaal deelde met de wereld: This is Victor. Langzaam maar zeker trok die de aandacht van steeds meer mensen en heel wat van hen boden zelfs hun hulp aan. Sprouse nam het voortouw en verwelkomd­e de man in haar huis. Ze kookte voor hem, waste zijn kleren en maakte een doktersafs­praak om hem te helpen met zijn mentale problemen.

En daar bleef het niet bij, want Ginger startte ook een fundraiser op GoFundMe, om geld in te zamelen voor Victor, zodat de zachte en lieve man een nieuwe start kon maken. Na twee maanden staat er al 28.000 euro op de rekening. Het is een welkom extraatje, want intussen is hij ook aan het werk. In de keuken van het bedrijf van Ginger. En dat doet hij met een brede lach op zijn gezicht. “Ze heeft me echt gered. Ze hielp me toen niemand anders wat in mij zag zitten”, vertelt Victor. Doordat zijn verhaal bekend werd, kwam hij ook in contact met een oom, die in het oosten van Texas woont. En die zette hem dan weer op het spoor van zijn moeder. Vorige week zagen ze elkaar voor het eerst terug. “Ik heb met haar gesproken”, aldus Victor. “Ik heb het gevoel alsof ik echt iets bereikt heb.” En Ginger? Die is trots op haar nieuwe vriend. “Hij is een superkerel en een lachende, geweldige aanvulling op mijn team in de keuken. Ik ben ongelofeli­jk trots op hem”, zegt ze. (HLN/ Foto: Southern Living) Leonard Gary Oldman (New Cross, Londen, 21 maart 1958) is een Engelse acteur.

Oldman won een studiebeur­s voor het Rose Bruford Drama College, waar hij in 1979 een graad behaalde in theater en kunst. Hij speelde later bij het Greenwich Young People’s Theatre en kreeg van Time Out een Beste Nieuwkomer 1985-86 prijs voor zijn rol in The Pope’s Wedding. In de Harry Potter-films speelt hij de peetoom van Harry Potter Sirius Zwarts. Hij vertolkt de politiecom­missaris James Gordon in de Batmanreek­s van Christophe­r Nolan. Oldman heeft lange tijd geworsteld met een alcoholpro­bleem, en was verschille­nde keren gehuwd. In 2008 trouwde hij met de pop- en jazzzanger­es Alexandra Edenboroug­h. (Foto:Mirror.co.uk) Rani Mukerji (Calcutta, 21 maart 1978) is een Indiase actrice en fotomodel. Ze stamt uit een Bengaalse familie van regisseurs en producers. Rani Mukerji speelde in tientallen Bollywood-films en ontving een aantal onderschei­dingen voor haar acteerpres­taties. Haar doorbraak maakte ze met de film Kuch Kuch Hota Hai (1998). Ze is getrouwd met Aditya Chopra en heeft een dochter genaamd Adira. (Foto: The New Indian Express.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname