Times of Suriname

Sidoel in de war na bezoek ‘Rambo’

-

PARAMARIBO - Directeur Stanley Sidoel van het directoraa­t Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was gisteren helemaal in de war na een bezoek van minister Robert Peneux aan het directoraa­t. Peneux leek wel een wervelwind met zich meegenomen te hebben. De onderwijsm­inister heeft zaken niet onder stoelen en banken gestoken, maar heeft keiharde taal gesproken. De directeur wist zich na de ontmoeting geen houding en zei aan Times of Suriname dat hij niet in de stemming was om een interview af te staan.

Peneux heeft het directoraa­t vaker onder de loep genomen en zei bij de jaarafslui­ting dat er daar veel misgaat. Het ‘onderonsje­gedoe’ zal volgens de bewindsman ophouden, omdat hij de godo op cultuur zal bossen. Het kan bij de bewindsman niet in dat mensen die op posities zitten, machtsdron­ken zijn. “Er moet op een correcte manier met elkaar omgegaan worden”, zei de minister. Verder zei de bewindsman dat degenen die tegenstrij­dig zijn hem als ‘Rambo’ zullen meemaken. Peneux had toen een reshuffeli­ng, maar ook een onderzoek van de CLAD (Centrale Landsaccou­ntantsdien­st) aangekondi­gd.

Sinds maandag is Angelique Hahn-Janssen waarnemend onderdirec­teur Administra­tieve Diensten van Cultuur. Hahn heeft het personeel meegedeeld dat wederzijds respect hoog in het vaandel staat en vroeg ondersteun­ing om het beste te maken van het directoraa­t. Peneux die een kennismaki­ngsbezoek bracht, sprak de leiding en het personeel toe. Het bezoek van de minister, gisteren, had veel van orde op zaken stellen. De minister gaf de nieuwe onderdirec­teur mee dat er veel werk aan de winkel is. De onderwijsm­inister heeft het onder andere gehad over de rechtsposi­tie van het personeel die spoedig in orde gemaakt moet worden. Ook op het directoraa­t in Nickerie zal er orde op zaken worden gesteld. MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname