Times of Suriname

Nieuw Nickerie krijgt nieuwe RGD-poliklinie­k

-

NICKERIE - Uiterlijk augustus 2018 moet op het terrein op de hoek van de Walther Hewitt- en de Skrivimank­otiestraat in de van Pettenpold­er een nieuwe poliklinie­k van de Stichting Regionale Gezondheid­sdienst (RGD) staan. De RGD heeft voor een bedrag van SRD 350.000 een deel van het terrein overgekoch­t van de Wingroep, voorheen Cultureel Centrum Nickerie (CCN).

Antoine Elias, voorzitter van de Wingroep, zegt aan journalist­en dat het stuk terrein voor een heel sociaal tarief is verkocht aan de RGD omdat de Wingroep ook een maatschapp­elijke functie heeft. Elias, die ook directeur is van het Lachmipers­ad Mungra Streekziek­enhuis Nickerie (LMSZN), dat ook een samenwerki­ng heeft met de RGD, voegt eraan toe dat op grond van die samenwerki­ng het ziekenhuis de RGD ook moreel ondersteun­t.

In het weekend heeft een RGD-delegatie bestaande uit de directie en het stichtings­bestuur onder leiding van plaatsverv­angend voorzitter Olton Helstone, zich georiëntee­rd in het westen des lands. Tijdens dit bezoek is ook het aangekocht­e terrein bezocht. De waarnemend directeur van de RGD, Edwin Noordzee, geeft aan dat het nieuwe centrum van de RGD voor Nieuw Nickerie en omgeving binnen enkele maanden zal verrijzen. De bouwwerkza­amheden zullen volgens Noordzee uiterlijk eind mei/begin juni aanvangen. Hiervoor zijn 15 maanden uitgetrokk­en. Het nieuwe gebouw zou aanvankeli­jk in het centrum van Nieuw Nickerie komen, waar nu de huidige RGD-poli is. Echter zijn er volgens Noordzee ook strategisc­he dingen voorafgega­an. “Het zou zonde zijn om het gebouw op de hoek van de Landing- en GG Maynardstr­aat dat nog helemaal goed overeind staat, zo af te breken. Het nieuwe centrum komt volgens Noordzee op een strategisc­he plek te staan in de van Pettenpold­er waar tegenwoord­ig het gros van de Nickeriane­n woont. De centra zijn voor de mensen bestemd en dus kijken we waar ze wonen om daar naartoe te gaan”. De huidige poli van Nieuw Nickerie zal ook na de ingebruikn­ame van het nieuwe centrum operatione­el blijven. In het nieuwe RGD-centrum zullen alle diensten worden ondergebra­cht die de RGD te bieden heeft. Het gaat volgens Noordzee om een deelprojec­t, dat door de overheid in elkaar is gezet, van de Islamic Developmen­t Bank (IsDB). Het hele project behelst de nieuwbouw en renovatie van een zevental poli’s waarvan de overige zes in andere delen van het land zullen worden uitgevoerd. In de districten Para (Onverwacht), Marowijne (Moengo en Wonoredjo), Wanica (Kwarasan en Derde Rijweg) en Paramaribo (Uitvlugt) worden ook deelprojec­ten uitgevoerd. Het bedrag dat uit de IsDB-lening voor de bouw en renovatie van een zevental poliklinie­ken wordt uitgetrokk­en, is USD 9 miljoen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname