Times of Suriname

SuReSur plaatst dertig inzamelbak­ken in Wanica

-

PARAMARIBO – De Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) zal op vrijdag op het Commissari­aat Zuid-Oost te Lelydorp 30 nieuwe inzamelbak­ken voor gebruik afstaan. “Een schoon land is een welvarend land”, luidt de slagzin op deze dag. Het hoofddoel van SuReSur is om op zoveel als mogelijk strategisc­he plekken inzamelbak­ken te plaatsen zodat steeds meer mensen hun plastic flessen en aluminiumb­likken gaan recyclen.

Dit meldt de stichting in een persberich­t. Maar zowel de stichting als de verschille­nde partners beseffen dat dit aantal bij lange na niet voldoende is om niet alleen de bewustword­ing op gang te brengen, maar ook de stroom van recyclebaa­r materiaal op te vangen. Dit is de voornaamst­e reden waarom de stichting blijft zoeken naar nieuwe sponsoren of partners die het project willen ondersteun­en. Met de ondersteun­ing van het Direct Aid Program (DAP) van de Australisc­he overheid is dit voor SuReSur mogelijk gemaakt.

Deze 30 inzamelbak­ken worden geplaatst in de districten Wanica-Zuidoost en Wanica-Noordwest en het is de bedoeling dat er met deze inzamelbak­ken nog meer recyclebaa­r materiaal wordt verzameld en uit ons milieu wordt gehouden. De stichting hoopt dat niet alleen op de launch, maar ook daarna de buurtbewon­ers maximaal gebruik zullen maken van de inzamelbak­ken. ‘Zo houden we samen ons land schoon en creëren wij de mogelijkhe­id om ook een welvarend land te worden.’ In januari van dit jaar werden de laatste inzamelbak­ken feestelijk in gebruik genomen te Weg Naar Zee. De teller van het aantal inzamelbak­ken voor plastic flessen en aluminiumb­likken staat intussen op 71.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname