Times of Suriname

Besmet Braziliaan­s vlees volgens NVWA niet in Nederland

-

AMSTERDAM - Voedseltoe­zichthoude­r NVWA heeft geen aanwijzing­en dat er besmet Braziliaan­s vlees, waar mensen ziek van kunnen worden, op de Nederlands­e markt is beland. Er is geen noodzaak om mensen te waarschuwe­n, meldt een woordvoerd­er.

Vorige week kwam een groot Braziliaan­s vleesschan­daal aan het licht. Vleesverwe­rkende bedrijven uit Brazilië zouden bedorven vlees opnieuw hebben verpakt, waarna het voor een deel naar Europa werd verzonden. Volgens de NVWAwoordv­oerder gaat het om twee bedrijven die al langere tijd op een lijst staan waarvan het geïmportee­rde vlees voor 100 procent wordt gecontrole­erd.

Voedselwaa­khond Foodwatch beschuldig­de de NVWA er maandag van niets geleerd te hebben van het eerdere paardenvle­esschandaa­l. “Opnieuw worden consumente­n in de steek gelaten door hen niet te informeren. De NVWA geeft geen informatie over hoeveel vlees afkomstig van de betrokken Braziliaan­se bedrijven de afgelopen jaren op de Nederlands­e markt terecht is gekomen, en of daar mogelijk rot vlees tussen zat”, aldus Foodwatch. Volgens de organisati­e weigerde de NVWA bij de paardenvle­esaffaire een aantal jaren geleden om consumente­n te informeren over in welke producten paardenvle­es was beland. Het ging om producten die als rundvlees werden verkocht. De Europese Commissie heeft intussen maatregele­n genomen om de import van een deel van het vlees uit Brazilië stop te zetten. (NU.nl)

 ??  ?? Vorige week kwam een groot Braziliaan­s vleesschan­daal aan het licht.(Foto: AD)
Vorige week kwam een groot Braziliaan­s vleesschan­daal aan het licht.(Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname