Times of Suriname

Sophia wint overtuigen­d

-

VOETBAL – Sophia heeft een overtuigen­de zege geboekt op AC Dego bij de voortzetti­ng van de reguliere competitie van de Kwatta Sport Bond. Sophia stond bij de rust met 4-1 voor en won uiteindeli­jk met 6-1. Sophia was al vanaf het begin het betere team en kwam in de negentiend­e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong via Marchello Pinas. Het werd beter voor Sophia, want enkele minuten later zorgde Emile Tooy voor de 2-0. AC Dego wist in de 23ste minuut de achterstan­d te verkleinen naar een treffer door een doel- punt van RivaldinoT­empico: 2-1. Het duurde niet lang, voordat Sophia weer tot scoren kwam. In de 30ste minuut zorgde Tooy voor de 3-1 en een minuut later maakte Roche Koedoe de 4-1. Hiermee gingen de teams rusten. Sophia kwam al heel vroeg in de tweede helft tot scoren, toen Pinas wederom het net vond: 5-1. AC Dego probeerde hierna de schade beperkt te houden, terwijl Sophia ook wat gas terugnam. Toch wist Sophia nog een keer te scoren. In de 70ste minuut was Stephano Stedenburg verantwoor­delijk voor de 6-1 en met deze treffer bepaalde hij de eindstand. Paraguay staat momenteel aan kop met veertien punten, Sophia staat tweede met dertien punten, Ephraim bezet de derde plek met negen punten, BMD staat op de vierde plek met acht punten, Dego staat vijfde met zeven punten en AC Dego staat zesde met nul punten.

Zondag wordt de competitie voortgezet met drie wedstrijde­n op het schema. Sophia komt uit tegen Dego, AC Dego neemt het op tegen BMD en Ephraim is de tegenstand­er van Paraguay.