Times of Suriname

Golden State houdt Westbrook in bedwang

- Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder wordt in bedwang gehouden door Stephan Curry van Golden State Warriors. (Foto: ESPN)

BASKETBAL - Golden State Warriors heeft in de NBA de wedstrijd bij Oklahoma City Thunder gewonnen. De verliezend­e finalist van vorig seizoen won met 11195. Oklahoma-ster Russell Westbrook was dit seizoen al goed voor 34 triple-doubles, maar tegen de koploper van de Western Conference lag de point guard stevig aan de ketting. Westbrook bleef steken op het voor zijn doen een magere totaal van vijftien punten, zeven assists en acht rebounds.

Voorafgaan­d aan de wedstrijd rook Thunder bloed. Golden State overtuigt niet zonder Kevin Durant en Oklahoma City had vijf wedstrijde­n op rij gewonnen. Gedurende een kwart kon Oklahoma goed weerstand bieden, maar in het tweede kwart werd een groot gat geslagen. Aan het eind van het tweede kwart liepen de spanningen hoog op. Een opstootje resulteerd­e in technische fouten voor Draymond Green, Stephen Curry, Russell Westbrook en Semaj Christon. Er waren nog enkele seconden te spelen. Na een sprongbal glipte Stephan Curry weg van alles en iedereen en zag zichzelf vrij staan op de driepuntli­jn. Hij faalde niet en zette in de zoemer de ruststand op 3959. De rest van de wedstrijd deed er niet meer toe. De reservespe­lers kregen volop speeltijd. De Splash Brothers waren wel op schot. Klay Thompson maakte 34 punten en Stephen Curry voegde 23 punten toe. Samen schoten ze 14 op 27 driepunter­s raak.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname