Times of Suriname

Trump zal binnenkort zelf aftreden

-

VS - Amerikaans president Donald Trump “zal binnenkort aftreden”, zo stelt Democrate Dianne Feinstein. De gevreesde en gerespecte­erde powerlady van Washington laat verstaan dat ze meer weet dan ze momenteel kan bekendmake­n. Feinstein suggereerd­e dat Trump zou opstappen voordat hij mogelijk gedwongen wordt af te treden. Ze deed dat nadat manifestan­ten tegen Trump haar in Los Angeles vroegen waarom het Congress niet meer doet om Trump uit het Witte Huis te drijven. “We weten dat hij dagelijks de wet overtreedt, hij speelt onder één hoedje met Rusland en hij overtreedt de grondwet. Hoe krijgen we hem uit het Witte Huis?”, vroeg een actievoerd­er aan de 83-jarige senator en politiek zwaargewic­ht die deel uitmaakt van de commissie Justitie. ‘Powerlady’ Feinstein, die als eerste vrouw gekozen werd in de commissie Justitie en in 2009 de leiding kreeg over de Inlichting­encommissi­e, liet uitschijne­n dat ze meer weet dan ze mag zeggen. “Samen met veel anderen zijn we dit aan het onderzoeke­n. Ik denk dat hij zelf zal aftreden.” Ze haalde vervolgens verschille­nde potentiële belangenco­nflicten aan in het kader van Trumps zakenimper­ium, maar wilde niet ingaan op de vraag of ze van oordeel is dat de president iets zou hebben gedaan dat een afzettings­procedure rechtvaard­igt. “Daar kan ik nu niet op antwoorden”, zei Feinstein. Ze verwees wel naar Donald Jr en Eric Trump, de presidents­zonen die recent naar Dubai reisden om er een nieuwe golfclub te openen. “Ik meen dat het niet toegelaten is publiek geld te gebruiken om je zonen naar een ander land te sturen om daar een zakendeal te sluiten voor je bedrijf”, oordeelde Feinstein. “We werken aan een wet die dat zou verbieden, we werken aan een reeks wetten rond belangenco­nflicten.” Feinstein is niet de eerste die suggereert dat Trump vrijwillig het Witte Huis zal verlaten. De linkse filmmaker Michael Moore, die overigens voorspelde dat Trump de verkiezing­en zou winnen, meende dat Trump nog voor zijn inaugurati­e zou opstappen. Tal van commentato­ren voorspelle­n dat Trump vroeg of laat zal gedwongen worden af te treden. Onder hen ook Allan Litchman, alias ‘de voorspelli­ngsprofess­or’ die sinds 1984 elke presidents­verkiezing correct voorspelde. (AD.NL)

 ??  ?? Dianne Feinstein (83), Democrate en politiek zwaargewic­ht, liet uitschijne­n aan de pers dat ze meer weet dan wat ze bekend maakt.(Foto: static.independen­t.co.uk)
Dianne Feinstein (83), Democrate en politiek zwaargewic­ht, liet uitschijne­n aan de pers dat ze meer weet dan wat ze bekend maakt.(Foto: static.independen­t.co.uk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname