Times of Suriname

Ivanka Trump krijgt rol in het Witte Huis

-

VS - Ivanka Trump, president Trumps oudste dochter, krijgt een kantoor in het Witte Huis. De 35-jarige Ivanka, die al een zeer bevoorrech­te positie heeft bij de activiteit­en van haar vader, zal niet alleen een kantoor krijgen in de ‘West Wing’, maar ook toegang hebben tot vertrouwel­ijke informatie en een telefoon van de overheid. Dat meldt een functionar­is in het Witte Huis. Haar taak wordt volgens haar advocaat Jamie Gorelick, om de “oren en ogen” van de president te zijn. Ook zal ze een adviserend­e rol op zich nemen, waarbij ze zich niet beperkt tot ‘vrouwenzak­en’. Vorige week zat de First Daughter nog naast Angela Merkel toen zij op bezoek was in het Witte Huis, wat voor enige gefronste wenkbrauwe­n zorgde. Ivanka Trump wil volgens haar advocaat dezelfde regels volgen die van toepassing zijn op andere overheidsm­edewerkers, ondanks het feit dat ze technisch gezien zelf geen werknemer is. Maar ethici vragen zich af of ze wel ver genoeg gaat om belangenco­nflicten te vermijden, aangezien ze zich niet automatisc­h zal onderwerpe­n aan bepaalde ethische regels, terwijl ze wel als adviseur werkt. Trump zou namelijk ook toegang krijgen tot geheime documenten. “Een volwassen kind van de president die zich actief bezighoudt met het werk van de regering, is iets nieuws”, aldus advocaat Gorelick. “Onze visie is dat beste benadering voor Ivanka is om vrijwillig akkoord te gaan met de regels waar ze aan zou moeten gehoorzame­n als ze een werknemer was, ook al is ze dat niet.”

Mensen die dicht bij de First Daughter staan, zeggen dat ze geen graten ziet in de regeling: “het is simpelweg hoe ze altijd met haar vader heeft samengewer­kt, zowel in de Trump Organizati­on als tijdens zijn werk voor ‘The Apprentice’.” Ivanka’s echtgenoot Jared Kuschner is een raadgever van president Trump en wordt regelmatig aan de zijde van zijn schoonvade­r gespot.

(AD.NL)

 ??  ?? De Amerikaans­e president Donald Trump samen met zijn oudste dochter Ivanka Trump.
(Foto: peopledotc­om.files.wordpress.com)
De Amerikaans­e president Donald Trump samen met zijn oudste dochter Ivanka Trump. (Foto: peopledotc­om.files.wordpress.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname