Times of Suriname

Mihoen Singapore

-

Ingrediënt­en:

- 250 gram Chinese ei mie

- gember

- knoflook

- zwarte peper

- sambal of rauwe rode pepers

- soyasaus of ketjap

- citroensap

- 250 gram kipfilet of mager varkensvle­es

- ui

- koenjit(geel wortel), kerriepoed­er en chilipoede­r

- trassi

- 100 g ham in reepjes of handje garnalen

- 1 rode paprika (in reepjes gesneden)

- 1 bakje champignon­s in plakjes

- 1 prei in dunne ringen gesneden

- 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd

Houdt u van extra groenten in uw Chinese mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignon­s, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika.

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe. Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken. Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet. De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.

Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.

Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken. Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoed­er, kurkuma, trassi en chilipoede­r toe. Roerbak de gemarineer­de kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is. Voeg paprika, prei en de champignon­s toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten.Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee, laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

Bak een omelet en serveer de mihoen met omeletreep­jes en een portie satéh. Serveer met kroepoek, zuur, seroendeng en gebakken uitjes. (Smulweb/ Foto: Judith in the Kitchen – blogger)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname