Times of Suriname

Wonen in een beestenboe­l

-

Het knusse huis van Sandra Broekhuis in Apeldoorn heeft stiekem een thema. Het valt niet direct op, maar eigenlijk is het een soort dierentuin. Pas als je er even in vertoeft, begint het je te dagen en doemen er steeds meer dieren op: een aap met een lamp, een vogel op een stam, een ijsbeer in een lijst, een konijn in een mand, een veer aan de wand en een hert op de schoorstee­n. “Ik ben inderdaad dol op dieren”, lacht Sandra. “Maar kitsch is het nooit!” Dat klopt, want stuk voor stuk zijn het leuke items. Accessoire­s met een subtiele dierlijke knipoog of dito design. “Ik hou van spulletjes, dus ik verzamel ze graag!”

Dat begon al toen ze een klein meisje was. Ik versleepte altijd de indeling van mijn kamer en verheugde me er heimelijk op dat mijn grote broer het huis zou uitgaan. Dan kon ik zijn ruime zolderkame­r betrekken met meer plek voor mijn spulletjes.” Uiteindeli­jk werd het een klein appartemen­tje in de stad.

Maar na een paar jaar was ook dat te klein voor haar stylingsdr­iften. “Klein wonen en dat toch gezellig en ruimtelijk doen, is natuurlijk een uitdaging, maar op een gegeven moment had ik de ideale indeling gevonden en kon ik nauwelijks meer veranderen.” Daar houdt de Apeldoorns­e nou juist zo van. Dus betrok Sandra een eengezinsw­oning in een ruim opgezette jaren 70-wijk. Een huis met een Z-vormige woonkamer waar ze naar hartenlust hoekjes kan maken met haar bijzondere verzamelin­g woonaccess­oires. Met of zonder vacht.

Het was liefde op het eerste gezicht toen Sandra dit pand bezocht na een reeks andere bezichtigi­ngen. “Vreemd, want het was het meest uitgewoond­e huis dat ik had gezien. Het stonk naar kattenpis, alle deuren waren ingetrapt en er lag een lelijke groene tegelvloer in.” Ze durfde nauwelijks aan haar vader, die was meegekomen naar de bezichtigi­ng, te vertellen dat ze ervan overtuigd was dat dit het echt was! “Hij zou immers helpen bij het opknappen, dus hij moest het wel zien zitten.” Gelukkig kon ook vader Broekhuis door de chaos heen kijken. Samen met pa en onder het toeziend oog van de volgers van haar woonblog, koseligblo­g.nl, en haar Instagram-fans knapte Sandra de woning helemaal op. Voorlopig heeft zij over ruimte niet meer te klagen. Dat is toch zo, Sandra? Ze kijkt bedenkelij­k: “Nou, de zolder staat best vol met spulletjes, hoor.”

(Bron / Foto: De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname