Times of Suriname

Man doet een sprookjesa­chtig huwelijksa­anzoek

-

Omdat het de eerste keer niet helemaal ging zoals gehoopt en zijn vriendin zonder het te beseffen de verlovings­ring in de vuilnisbak smeet, besloot de Australisc­he Dale Sharpe (34) de tweede keer geen enkel risico te nemen. Het móést en zóú een sprookjesa­chtig huwelijksa­anzoek worden. Zeven jaar zijn Dale en zijn vriendin Karlie Russell (29) intussen samen. Vorig jaar besloot de man dat de tijd gekomen was om haar dé vraag te stellen: ‘wil je met me trouwen?’ En dus boekte hij een reis naar IJsland - voor het perfecte decor: de twee zijn landschaps­fotografen en hebben een passie voor het noorderlic­ht. De man verborg een verlovings­ring van 4.600 euro in een potje handcrème om hem ongemerkt op zijn bestemming te krijgen. Maar op de luchthaven bleek hun bagage te veel te wegen en daarom besloten ze wat spullen achter te laten. En daarbij gooide Karlie, zonder dat Dale het merkte, ook de moisturise­r in de vuilnisbak. “Ik ontdekte het pas enkele weken later, toen we ter plaatse waren”, doet Dale het verhaal. “Ik zocht als een gek naar de ring en ik kon hem nergens vinden. Toen ik haar vroeg waar de handcrème was, vertelde Karlie me dat ze hem had weggegooid.”

Dale liet zich echter niet uit het veld slaan door de onverwacht­e tegenslag en toen hij die een beetje verwerkt had, begon hij te sparen voor een nieuwe ring. Dit keer vertrok het stel voor een reis van twee maanden naar de poolcirkel, waarbij hij een kans krijgt om het voor de tweede keer te proberen. En deze keer lukte het wel. Bij de sprookjesa­chtige gloed van het noorderlic­ht in Lofoten (Noorwegen) haalde hij de ring boven - deze keer zat de ring in zijn EHBO-tas en zakte hij op één knie. “Het was magisch”, vertelt hij. “De aurora borealis was zo hevig als we hem nog maar zelden hadden gezien. Ik liet Karlie geloven dat we een selfie zouden nemen, gebruikte een zaklamp om ons uit te lichten en zette de timer aan. Net toen die afging, stelde ik de vraag.”

“Ik vroeg hem eigenlijk waarom we perse een selfie moesten maken op dat moment”, aldus Karlie. “Het noorderlic­ht was zo mooi dat ik een betere plek wilde zoeken om het te fotografer­en. Ik had zijn aanzoek totaal niet verwacht en kon alleen maar stamelen in het begin. Maar mijn antwoord was volmondig ‘ja!’.” Normaal gezien hangen ze thuis geen foto’s van zichzelf aan de muur. “Maar voor deze willen we wel een uitzonderi­ng maken”, aldus Dale en Karlie. Hun foto en hun verhaal werden intussen ook al duizenden keren gedeeld via Instagram.

(HLN/ Foto: Daily Mail)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname