Times of Suriname

Politieman levert criminelen attributen

-

PARAMARIBO – De 30-jarige politieman Bisoendath P is gisteren opgespoord en aangehoude­n, omdat hij kogelweren­de politieves­ten had geleverd aan de 28-jarige Sjaam G en de 30-jarige Kirankumar R waarmee deze twee op hun beurt twee berovingen pleegden. Dit meldt de politie op haar website.

Sjaan G en Kirankumar R hebben op 22 maart twee berovingen gepleegd op twee afzonderli­jke adressen in het ressort Geyersvlij­t. De verdachten waren in burger gekleed en hadden kogelweren­de vesten met als opschrift ‘Politie’ aan. In een van de gevallen pleegde het duo een overval op de hoek van de Hans Holbein- en Jeroen Boschstraa­t. Volgens de verklaring van het slachtoffe­r stopte een grijze auto naast hem waaruit twee mannen stapten van wie een gewapend was met een jachtgewee­r, terwijl de ander een voorwerp bij zich had dat leek op een portofoon. De rovers sommeerden het slachtoffe­r plat te gaan liggen op de grond. Ze vroegen naar cocaïne en maakten een tas inhoudende SRD 11.000 uit de handen van het slachtoffe­r buit. Met het buitgemaak­te geld reden zij weg. Volgens het slachtoffe­r ontving hij kort daarvoor geld voor een voertuig dat hij had verkocht.

Bij de tweede beroving overrompel­den de twee rovers kort na middernach­t twee mannen aan de Cocoslaan. De twee slachtoffe­rs zaten op het balkon te praten toen zij op een gegeven moment een grijze auto zagen, die voor de woning stopte. Ze sommeerden de slachtoffe­rs plat te gaan liggen en hielden hen onder schot. Ze maakten SRD 1300, oorbellen, halskettin­gen en ringen buit uit een slaapkamer. Na de daad verlieten ze de plaats.

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Surveillan­ce Dienst van Paramaribo hebben de twee mannen opgespoord en in de vroege ochtend van woensdag 22 maart werden de twee nepagenten in een voertuig klemgerede­n te Leiding 21B. Op hen zijn aangetroff­en en in beslag genomen een deel van het geld, een kogelweren­d vest met het opschrift ‘Politie’, een grijs politie-uniform, een hoeveelhei­d sieraden, mobiele telefoons en andere kledingstu­kken. Het grijze voertuig is eveneens in beslag genomen.

Sjaam G heeft hierna bij de politie verklaard wie de leverancie­r zou zijn geweest van de politie attributen, waarna Bisoendath P werd opgespoord en aangehoude­n. Het trio is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. De drie verdachten zijn overgedrag­en aan de afdeling Kapitale Delicten die het onderzoek voortzet. Ook het onderzoek in de zaak, waarbij een familie op woensdag 15 maart in het ressort Geyersvlij­t door vermoedeli­jk nepagenten is beroofd, wordt meegenomen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname