Times of Suriname

Belfort: “Met eervol ontslag Van Dijk-Silos is mijn missie volbracht”

-

PARAMARIBO – Assembleel­id Edward Belfort, oudministe­r van Justitie en Politie, zegt aan de krant dat zijn eerste missie met het eervol ontslag van Jennifer van DijkSilos is voltooid. Volgens hem kon het personeel de minister niet meer aan. Van Dijk-Silos heeft gisteren eervol ontslag gekregen van president Desi Bouterse. Ze is bedankt voor de diensten die zij heeft bewezen aan de Staat.

Belfort zegt dat de bewindsvro­uw veel dingen heeft gedaan op het ministerie die niet door de beugel konden naast het weghalen van de beveiligin­g van de rechterlij­ke macht. Hij somt op dat waarnemend hofpreside­nt Iwan Rasoelbaks het verbaal geweld van Van Dijk-Silos niet kon aanhoren, en daardoor de opening van de advocateno­pleiding verliet. Belfort zegt dat het staatshoof­d hem reeds had gezegd dat hij ontevreden was over de prestatie van Van Dijk-Silos. “Ze heeft het hof en het Openbaar Ministerie gekleineer­d. Ze zou zich moeten schamen. Ze zei dat zij niet afhankelij­k is van een karig loon van de overheid, omdat ze een goed draaiende advocatenk­antoor heeft. Als ik in haar plaats was, had ik allang mijn ontslagbri­ef geschreven om naar mijn advocatenp­raktijk te gaan.”

Naar de krant verneemt, worden de namen van Melvin Bouva, Sharmila Mansaram en zelfs Krishna Hussainali­Mathoera genoemd als te zijn kandidaten die de president op het oog heeft voor de post van minister Justitie en Politie. “Ik weet niet of deze drie wel geschikt zijn voor de functie, maar wat ik wel weet is dat wie dan ook de nieuwe minister van Justitie en Politie wordt, er gaat niets veranderen op het ministerie. Men heeft het land leeggeplun­derd en men heeft iemand nodig om daar zogenaamd minister te laten spelen, terwijl de touwtjes bij anderen zullen blijven”, meent Belfort. Zelf geeft Belfort aan dat hij nooit onder een regering Bouterse een functie zal accepteren en noch minder het ministersc­hap.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname