Times of Suriname

“Mijn positie is niet wankel”

-

PARAMARIBO – Minister Regilio Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n (NH) is ter verantwoor­ding geroepen door president Desi Bouterse inzake de schorsing van Rabin Parmessar als directeur bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Dodson schaarde zich in eerste instantie achter de schorsing die door de intussen ontslagen Raad van Commissari­ssen (RvC) werd opgelegd. Tegen Dodson zullen in dit stadium geen maatregele­n getroffen worden, maar hij mocht wel rekenen op een standje van het staatshoof­d.

Dodson legt zich neer bij het besluit van het staatshoof­d. “De president heeft me natuurlijk wel gevraagd waarom ik zo heb gehandeld. Hij stelde te willen weten waarom de minister zich zo heeft uitgelaten en wat precies de bedoeling daarvan was. Mijn uitleg is geacceptee­rd”, zegt Dodson. Zelf omschrijft hij de snelle stap om de schorsing van Parmessar te ondersteun­en, niet als voorbarig. Hij heeft gehandeld op basis van informatie die hem werd gevoed door de RvC die als de vertegenwo­ordiger van de aandeelhou­der, de president, heeft opgetreden. Voor het moment zegt hij niet te vrezen voor ontslag omdat uit het gesprek met de president hij niet de indruk heeft op de schopstoel te zitten. “Hij is niet boos. Mijn positie: ‘wankel’, dat is het helemaal niet.” Intussen heeft de president in een verklaring vanuit het Kabinet van de President laten weten dat de schorsing van Parmessar gisteren is opgeheven en de RvC is vervangen. Parmessar is terstond in zijn functie als directeur van de NV EBS hersteld. “De schorsing, opgelegd door de Raad van Commissari­ssen aan directeur Rabin Parmessar, van de NV Energie Bedrijven Suriname, is teruggedra­aid op grond van het feit dat de aandeelhou­der niet gekend is bij het nemen van dit besluit.

Aan de voorzitter en de leden van de RvC is gevraagd hun portefeuil­le ter beschikkin­g te stellen wat intussen reeds is gebeurd. Andoyo Rusland is wederom benoemd tot president-commissari­s bij EBS. Intussen is er overleg geweest met de vakbond om de genomen besluiten, nader toe te lichten en er zijn duidelijke instructie­s gegeven ter verbeterin­g van de werkverhou­dingen”, staat vermeld in de verklaring van de president.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname