Times of Suriname

Honderdjar­ige in de bloemetjes gezet

-

WANICA - Gaza Pinas, geboren op 20 maart 1917, heeft maandag zijn honderdste verjaardag gevierd. In verband met dit heuglijke feit hebben de districtsc­ommissaris­sen (dc’s) van Wanica, Audrey Hankers en Sarwankoem­ar Ramai, een bezoek gebracht aan de jarige.

Honderd jaar is een bijzondere leeftijd. Daarom verdient hij de bijzondere aandacht van de regering. De familie had besloten geen groot feest te vieren. Hankers en Ramai hebben Pinas de felicitati­es overgebrac­ht namens president Desi Bouterse. Hij nam een enveloppe met een geldbedrag en een bloemstuk in ontvangst. Hij was heel blij dat hij in de bloemetjes is gezet.

Pinas is geboren aan de Cottica in het district Marowijne. Hij was gehuwd met Dolena Emma, basja van het dorp Manjabong. Samen kregen ze twee zonen en drie dochters. In zijn jonge jaren begon hij samen met zijn ouders aan landbouw te doen. Verder heeft hij aan houtkap gedaan. Ook heeft hij als veldarbeid­er gewerkt bij het Ministerie van Openbare Werken. Pinas heeft ook de Binnenland­se Oorlog meegemaakt.

Zijn gezondheid­ssituatie is niet zo goed. Hij is slechtzien­d, kan niet zo goed lopen en zijn onthouding­svermogen is heel slecht. Daar hij slechts Aucaans spreekt, ging het communicer­en met de dc’s heel moeizaam. Hij woont momenteel in Sunnypoint bij zijn kinderen en is ook vaak in Frans-Guyana.

 ??  ?? Gaza Pinas, geboren op 20 maart 1917, heeft maandag zijn honderdste verjaardag gevierd. Hij kreeg bezoek van de districtsc­ommissaris­sen van Wanica Audrey Hankers en Sarwankoem­ar Ramai.
Gaza Pinas, geboren op 20 maart 1917, heeft maandag zijn honderdste verjaardag gevierd. Hij kreeg bezoek van de districtsc­ommissaris­sen van Wanica Audrey Hankers en Sarwankoem­ar Ramai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname