Times of Suriname

Caricom Jeugdambas­sadeurs herdenken racisme en discrimina­tie

-

PARAMARIBO - Op de Internatio­nale Dag ter Uitbanning van Racisme en Discrimina­tie 21 maart jongstlede­n hebben de Caricom Jeugdambas­sadeurs Samaidy Akima en Eugenio Bruce een krans gelegd bij het monument voor de uitbanning van racisme en discrimina­tie aan de Domineestr­aat. Dit meldt het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in een persberich­t.

Zij drukten de jongeren op het hart om altijd aan het uitbannen van elke vorm van racisme en discrimina­tie te werken. Konrad Acton, ondervoorz­itter van het Nationaal Jeugdparle­ment (NJP), deed ook een oproep aan vooral de jongeren om in vrede met elkaar te leven. Hij gaf aan dat het NJP altijd activiteit­en ondersteun­t die de bewustword­ing voor het uitbannen van racisme en discrimina­tie vergroten.

De directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsblo­em-Pinas, die de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, vertegenwo­ordigde gaf aan dat er in Suriname gelukkig geen sprake is van rassenhaat en discrimina­tie. Ze vroeg om stil te staan bij de herdenking van deze dag en na te gaan als er werkelijk gelijke kansen worden gegeven aan bijvoorbee­ld mensen met een beperking, seniorenbu­rgers en de regering.

Na deze toespraken en de kransleggi­ng zijn er ribbons opgespeld. De jaarlijkse anti-discrimina­tieloop gaat dit jaar niet door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname