Times of Suriname

PTC neemt praktijkma­terialen in ontvangst

-

PARAMARIBO – Kosmos Energy Suriname heeft dinsdag praktijkma­terialen bestemd voor de bachelor programma’s Werktuigbo­uwkunde en Infrastruc­tuur, aan het Polytechni­c College Suriname (PTC) overhandig­t. De ondersteun­ing van Kosmos Energy Suriname is in het kader van hun Corporate Social Responsibi­lity (CSR) verplichti­ngen.

Het betreft machines, apparaten en alle attributen alsook trainingen aan de docenten over de werking van deze machines en apparaten. Volgens het persberich­t van PTC is een van deze apparaten een hardheidsm­eter. Met de hardheidsm­eter kan van verschille­nde materialen snel en nauwkeurig de oppervlakt­ehardheid gemeten worden, onder andere staal, gietijzer, aluminium-, koper- en brons legeringen.

“Wij leveren graag een bijdrage aan de ontwikkeli­ng van het technisch onderwijs en het helpen oplossen van technische vraagstukk­en. Het PTC heeft de afgelopen twintig jaren bewezen gekwalific­eerd kader af te leveren,” zegt Mike Resomardro­no, External Affairs Manager van Kosmos Energy.

Het PTC heeft in 2016 een donatie van USD 67.500 ontvangen van Kosmos Energy Suriname voor de aanschaf van de praktijkma­terialen. “Het PTC biedt praktijkge­richt onderwijs aan en zal deze schenking benutten om beter in te kunnen spelen op de vakspecifi­eke eisen van de bachelor programma’s Werktuigbo­uwkunde en Infrastruc­tuur”, zegt Robby Holband, directeur van het PTC. Dit instituut wordt gedeelteli­jk gesubsidie­erd door de Surinaamse overheid. De belangrijk­ste bron van inkomen is het collegegel­d.

Helaas zijn deze inkomsten niet volledig dekkend bij de aanschaf van waardevoll­e praktijkma­terialen. Het aangaan van partnersch­appen en donoren gebaseerd op een win-win samenwerki­ng, zijn alternatie­ven welke dit gat in de begroting aanvullen. Het verstevige­n en verbeteren van de marktposit­ie van het Surinaamse bedrijfsle­ven door bekwaam kader af te leveren is voor het PTC een belangrijk gegeven. Dit instituut maakt zich ook hard voor het aanbieden van kwalitatie­f en erkend onderwijs aan haar studenten.

Het portfolio van Kosmos Energy bestaat uit bestaande productie- en andere belangrijk­e ontwikkeli­ngsproject­en voor de kust van Ghana, alsmede exploratie­licenties voor belangrijk­e koolwaters­tofgebiede­n voor de kust van Mauritanië, Marokko, Portugal, Sao Tomé en Principe, Senegal, het westen van de Sahara en sinds 2011 ook in Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname