Times of Suriname

Dijsselblo­em neemt opmerking ‘drank en vrouwen’ niet terug

-

DEN HAAG - Demissiona­ir minister en eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselblo­em (PvdA) is niet van plan zijn opmerking over ‘drank en vrouwen’ terug te nemen.

Dat laat een woordvoerd­er weten. In een interview met de Frankfurte­r Allgemeine Zeitung zei hij op een vraag over solidarite­it tussen de noordelijk­e en zuidelijke eurolanden, dat solidarite­it heel belangrijk is. “Ik kan niet mijn hele leven geld uitgeven aan drank en vrouwen om dan bij u mijn hand op te houden.” In het zuiden van Europa wordt dat gezien als een aanval op hun economisch­e beleid. Juist nu Dijsselblo­em graag zijn termijn als eurogroep voorzitter wil uitzitten, klinkt in ieder geval al vanuit Portugal en Italië daar nu weinig animo voor. Toch reageert de woordvoerd­er van Dijsselblo­em nog onderkoeld. “Je ziet dat de Nederlands­e directheid niet altijd overal op waarde geschat wordt. Zeker vanuit een calvinisti­sch land ten opzichte van het zuiden. Het zij zo.”

Maar partijgeno­ot en Europees parlements­lid Paul Tang denkt dat het toch wijzer zou zijn als Dijsselblo­em op zijn minst wat gas terug zou nemen. Hij was erbij toen dinsdag bij een Europese vergaderin­g collega-Europarlem­entariërs hem het vuur aan de schenen legden. “Jeroen had daar toen wat ruimhartig­er op kunnen reageren”, vindt hij. “Dit was een ongelukkig­e uitspraak.”

(De Telegraaf.nl)

 ??  ?? Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselblo­em. (Foto: ANP)
Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselblo­em. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname