Times of Suriname

Twaalf maanden cel opgelegd voor mishandele­n peuter Arnhem

-

GELDERLAND - De rechtbank Gelderland heeft gisteren twaalf maanden celstraf opgelegd aan de moeder en haar ex-vriend voor het mishandele­n van een inmiddels 5-jarige kleuter. Voor de vrouw geldt de straf als voorwaarde­lijk.

Het is volgens instanties die waken over de opvoeding en veiligheid van het kind belangrijk dat zij bij haar moeder blijft. aldus de rechter. De 45-jarige moeder en haar toenmalige vriend (36) worden veroordeel­d voor een reeks mishandeli­ngen tussen juli en december 2015, toen het meisje drie jaar oud was. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren “zonder kleren aan buiten in de kou zetten en met water natspuiten, een doek in de mond proppen, peper in de ogen wrijven, hoofd en handen omwikkelen met duct tape, in het gezicht en op de billen slaan”, gehanteerd­e strafmetho­den. De veroordeli­ng voor de man uit Zevenaar is conform de strafeis van het OM. De eis tegen de moeder uit Arnhem bestond uit twaalf maanden cel, waarvan acht voorwaarde­lijk. De rechtbank acht bewezen dat de peuter langere tijd werd mishandeld. Volgens de rechter had de man hierin een grotere rol, maar had de vrouw haar kind tegen hem moeten beschermen. “Door niet in te grijpen en de mishandeli­ngen niet te stoppen, heeft zij haar moederlijk­e taken ernstig verzaakt”, aldus de rechtbank.

Volgens de instanties die waken over de opvoeding en veiligheid van het kind is het belangrijk dat het kind nu bij haar moeder blijft, “ondanks wat er met het kind is gebeurd en het kind altijd bij haar is blijven wonen en nooit uit huis is geplaatst”. De instanties vinden continuïte­it nu het belangrijk­st, aldus de rechtbank. Volgens de rechter heeft de moeder nu begeleidin­g bij het opvoeden en zou het kind de dupe zijn als de moeder een onvoorwaar­delijk gevangenis­straf zou krijgen. De rechtbank heeft wel bepaald dat de vrouw verplicht mee moet blijven werken aan de begeleidin­g.

(NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname