Times of Suriname

Kitha verkleint gat met koploper Tramos

-

VOETBAL – Kitha komt door de overwinnin­g op Houttuin dichter bij koploper Tramos in de competitie van de Domburg Sport Bond. In het DSB-stadion won Kitha de topper van Houttuin met 4-1. Bij de rust stond Kitha al voor met 2-0.

Kitha begon de wedstrijd goed en opende al in de derde minuut de score. Furgill Birambie nam de treffer voor zijn rekening. Houttuin herstelde zich hierna goed, maar tot doelpunten kon het team niet komen. Het was juist Kitha dat voor de tweede keer het net vond. Givanio Jubithana maakte het doelpunt en Kitha verdubbeld­e zijn score: 2-0.

In de tweede helft verruimde Kitha zijn voorsprong door een doelpunt van Raytjen Wijngaarde: 3-0. Houttuin vocht zich terug in de wedstrijd en verkleinde de achterstan­d naar 3-1 via een doelpunt van Valentino Drielingen. Houttuin zette alles in het spel om de achterstan­d verder te verkleinen, maar kon het net niet vinden. In de 72ste minuut scoorde Rowe Sabajo en stelde de drie punten van Kitha veilig.

Kitha staat door de overwinnin­g op de tweede plaats met 36 punten, terwijl Houttuin derde is met 34 punten. Tramos is de koploper met 36 punten. Kitha heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Tramos en Houttuin.

Rodan-Tramos: 0-2, FeluJong Indo 2013: 0-2, Arsenal-Manhattan: 3-1, Kesuzu-Wilhelmina: 1-2 en Anuraagh-Wedjaro: 2-0.