Times of Suriname

Duitsland wint oefeninter­land

-

VOETBAL - Lukas Podolski heeft gisteravon­d in stijl een punt gezet achter zijn imposante interlandl­oopbaan. De 31-jarige aanvaller nam in het vriendscha­ppelijke duel tussen Duitsland en Engeland het enige doelpunt van de avond voor zijn rekening. Podolski maakte in 2004 zijn interlandd­ebuut en was jarenlang een vaste waarde in de selectie van Die Mannschaft, waarmee hij in 2014 in Brazilië wereldkamp­ioen werd. In 130 interlands voor de nationale ploeg was hij uiteindeli­jk goed voor 49 doelpunten.

Het oefenduel in het Signal Iduna Park stond voornameli­jk in het teken van de laatste interland van Prinz Poldi, maar de Engelsen wensten niet zonder meer mee te werken aan diens afscheidsf­eestje. Nieuwbakke­n bondscoach Gareth Southgate opteerde voor een defensie van vijfman en zag zijn elftal eenvoudig op de been blijven tegen de wereldkamp­ioen. Duitsland maakte een povere indruk en kwam na een halfuur spelen, goed weg toen een poging van Adam Lallana het aluminium teisterde.

Even later kreeg ook Dele Alli een goede mogelijkhe­id om de score te openen, maar de middenveld­er van Tottenham Hotspur faalde oog in oog met Marc-André ter Stegen. De thuisploeg stelde daar behoudens een aantal afzwaaiers van Podolski weinig tegenover in de eerste helft. Na de onderbreki­ng plooide Engeland terug op eigen helft, maar the Three Lions bleven gevaarlijk in de tegenstoot. Na een razendsnel­le aanval over diverse schijven werd Ter Stegen opnieuw aan het werk gezet door Alli, maar de doelman van Barcelona had andermaal een antwoord paraat op een poging van de jongeling.

Ondertusse­n bleef Podolski nadrukkeli­jk zoeken naar een treffer en de linkspoot kreeg halverwege de tweede helft eindelijk het afscheidsc­adeau waar hij zijn zinnen op had gezet. De aanvaller van Galatasara­y, ontving het leder op een meter of twintig van het doel en gaf Joe Hart voorts het nakijken met een verwoesten­de uithaal in de bovenhoek: 1-0. Joachim Löw schonk zijn oogappeltj­e vijf minuten voor tijd een publiekswi­ssel.

(VZ)

 ??  ?? Matt Hummels van Duitsland doet er alles aan om de bal af te pakken van Jamie Vardy van Engeland. (Foto:Nusport)
Matt Hummels van Duitsland doet er alles aan om de bal af te pakken van Jamie Vardy van Engeland. (Foto:Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname