Times of Suriname

Bank of Japan hield tienjaarsr­ente rond de nullijn

-

TOKIO - De Bank of Japan heeft de trend van de tienjaarsr­ente rond de nullijn weten te houden. Dit bleek gisteren uit de notulen van de Bank of Japan zoals deze zijn opgemaakt tijdens de beleidsver­gadering eind januari.

Met zeven stemmen voor en twee tegen, besloot de centrale bank om de rente op 0,1 procent negatief te houden en de inkoop van 80 biljoen yen aan obligaties per jaar te handhaven. Het centrale beleidsorg­aan streeft naar een niveau van ongeveer 0 procent voor de tienjaarsr­ente. De yen apprecieer­de sinds het begin van het jaar ten opzichte van de dollar, maar liet ten opzichte van de euro een vlakke ontwikkeli­ng zien. Japan kende volgens de notulen een gematigd herstel van de economie, waarbij de export opliep onder aanvoering van onder meer de automotive­sector. De buitenland­se economieën ontwikkeld­en zich volgens de bank gematigd, hoewel de opkomende markten een traag patroon kenden. De economie van de Verenigde Staten herstelde goed. De economie van Europa kende een gematigd herstel. De inflatie tendeerde volgens de negen leden van het bestuur van de Bank of Japan richting 2 procent in het fiscale jaar 2018, ofschoon sommige leden twijfelden of dit op deze termijn al haalbaar was.

Het muntpaar dollar/yen noteerde gisterocht­end op 111,63, tegen 111,67 bij het sluiten van de Amerikaans­e beurzen op dinsdag.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname