Times of Suriname

Doden en gewonden bij aanslag Londen

-

LONDEN - Bij een vermoedeli­jke aanslag bij het Britse parlement zijn gisteren zeker vier mensen om het leven gekomen, onder wie de dader. Ten minste tien personen raakten gewond toen de nog onbekende man met een zogeheten 4x4 inreed op voetganger­s op de Westminste­r Bridge.

De dader zou na het aanrijden van de voetganger­s zijn auto hebben gecrasht. Daarna viel hij met een mes agenten aan bij het parlements­gebouw. Zeker een politieman zou zijn neergestok­en, waarna de vermeende dader werd neergescho­ten door de politie.

Zeker tien mensen zijn op de brug behandeld aan verwonding­en, meldde de ambulanced­ienst in de Britse hoofdstad. Veel slachtoffe­rs zouden ‘catastrofa­le verwonding­en’ hebben. Een vrouw is woensdag uit de Theems gehaald. Het slachtoffe­r is ernstig gewond, maakte de havenautor­iteit van Londen (PLA) bekend. Een arts bevestigde tegenover persdienst PA dat een vrouw is overleden aan haar verwonding­en nadat ze werd aangereden op de brug. Ook een agent die werd neergestok­en bij het Britse parlement, overleed ter plekke. Dat zei een Britse politicus die probeerde het slachtoffe­r te reanimeren tegen de BBC. Op bloedige foto’s zijn slachtoffe­rs te zien op de Westminste­r Bridge. Op een foto is een lichaam te zien dat onder de wielen van een bus ligt. De aanvaller is neergescho­ten door gewapende agenten. Volgens nog onbevestig­de berichten is de man die de aanslag pleegde in hartje Londen en daarna werd doodgescho­ten, de 42-jarige haatpredik­er Abu Izzadeen, een moslimbeke­erling van Jamaicaans­e afkomst. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa. Volgens getuigen brak na het incident op de brug paniek uit. Tientallen mensen zouden zijn weggevluch­t. Getuigen spreken tegenover Britse media over gegil en gekrijs. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname