Times of Suriname

Jongen springt in rivier vol krokodille­n om indruk te maken op meisje

-

Een poging om indruk te maken op het meisje van zijn dromen, kostte een Australisc­he tiener bijna het leven. De 18-jarige Lee de Paauw sprong in een riviertje en werd aangevalle­n door een krokodil. Hij had kunnen weten dat er krokodille­n zaten in de rivier, maar daar dacht Lee niet aan toen hij indruk wilde maken op de Britse Sophie Paterson. Zij brengt als backpacker een bezoek aan Australië. Achteraf beschrijft Lee zijn actie als ‘stom’. Nadat hij in het water sprong, werd de tiener direct aangevalle­n door een krokodil. Het dier beet hem in zijn arm. “Ik dacht dat ik er geweest was”, zegt hij nu over de aanval. Maar Lee liet zich niet zo makkelijk pakken: “Ik gaf hem een klap op zijn snuit, daarna nog een klap op zijn ogen en toen liet hij me los.” De tiener kon op eigen kracht uit het water klimmen en ligt nu in het ziekenhuis. En Sophie? Die is niet blij met zijn actie. “Ik zou wel gek zijn als ik hier van onder de indruk was. Het is niet grappig om je leven te riskeren op die manier. Ik vind het wel goed hoe opgewekt hij is na de aanval.”

Backpackst­er Sophie werkt als fruitplukk­er en kan daarom niet op bezoek bij Lee. Maar ze heeft wel toegezegd dat ze met hem op date gaat. Ook fysiek kwam Lee goed weg: hij zal volgens de dokter alleen wat littekens overhouden aan de krokodille­nbeet.

(Rtl nieuws/ Foto:rtl nieuws.nl)

Jason Frederick Kidd (San Francisco, 23 maart 1973), bijgenaamd J-Kidd, is een ex-basketbals­peler en hoofdcoach van Milwaukee Bucks. Kidd is een pointguard en werd opgenomen in de lijst van de zestig beste NBA- spelers allertijde­n. In 1994 deed Kidd mee met de NBA draft. Hier werd hij als tweede overall gekozen door Dallas Mavericks (Glenn Robinson was dat jaar de eerste draft pick). Gedurende zijn eerste jaar had hij gemiddelde­n van 11.7 punten, 5.4 rebounds en 7.7 assists per wedstrijd. (Foto: NBA.com) De 25-jarige Thaise schildpad Omsin, die munten inslikte die door bezoekers in haar zwemwater werden gegooid, is overleden. Het dier is bezweken aan een bloedvergi­ftiging. Schildpad Omsin, wat staat voor ‘Spaarpot’ in het Thais, werd begin maart nog geopereerd. Alle 915 doorgeslik­te munten werden tijdens de 7-uur durende ingreep uit haar lijf gehaald. De dierenarts­en hadden goede hoop voor het herstel van de groene zeeschildp­ad, maar zondagavon­d ging haar gezondheid plotseling achteruit. Ze moest opgenomen worden op de intensive care omdat ze bijna niet meer ademde. Dinsdag kreeg ze een spoedopera­tie. Na de operatie kwam het dier in een coma terecht waar ze niet meer uit zou komen. Volgens de dierenarts­en is de doodsoorza­ak bloedvergi­ftiging. Ze zullen het lichaam van Omsin verder onderzoeke­n om de behandelin­g van schildpadd­en in de toekomst te kunnen verbeteren. De groene zeeschildp­ad verbleef in een natuurpark in Sriracha ten oosten van de hoofdstad Bangkok. Bezoekers gooiden munten in haar zwemwater om geluk af te dwingen. Er was geen directe schatting van de waarde van de munten, waaronder sommige buitenland­se en vele verroeste exemplaren.

(Hln/Foto:hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname