Times of Suriname

Verwey wil eigen accommodat­ie zaalvoetba­lbond

-

ZAALVOETBA­L – Voorzitter Rolf Verwey van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond (SZVB) wil de jarenlange droom van een eigen accommodat­ie een stap dichterbij brengen. Dit gaf de nieuwe gekozen voorzitter aan. De lijst van Verwey werd woensdag in het Lalla Rookh-gebouw bij acclamatie gekozen. Verwey volgt hiermee Kenneth Raghosing op, die zich na twee termijnen niet meer verkiesbaa­r stelde. Verwey zegt dat het vorige bestuur ook heel lang aan de weg heeft getimmerd voor een eigen accommodat­ie, maar het heeft dat niet kunnen realiseren. Daarnaast zegt Verwey dat het vorige bestuur al een haalbaarhe­idstudie had gedaan, om te komen tot een nieuwe sporthal. Het nieuwgekoz­en bestuur wil de draad oppakken en verder gaan. Verwey zegt dat momenteel 30 procent van het inkomen van de SZVB gaat naar zaalhuur. Het grootste probleem van de bond is het ontberen van grond.

Verwey zegt verder dat het bestuur van Raghosing de lat hoog heeft gelegd, ondanks de financiële situatie. Wij moeten dit handhaven en waar nodig is beter maken. Hij bedankte Raghosing hiervoor. Verwey wil verder de vereniging­en sterker maken, zodat zaalvoetba­l beter kan worden. Ook het scheidsrec­hterskorps zal aangepakt worden, door het verder te begeleiden en trainingen te laten volgen. Als laatst gaf de nieuwgekoz­en voorzitter aan dat het een wens is om het zaalvoetba­l te decentrali­seren, zodat ook in de districten de talenten ontdekt kunnen worden.

Naast Verwey zitten verder in het bestuur: Benito Codrington (ondervoorz­itter), Leo Johns (penningmee­ster), Riaz Habiboella­h (commissari­s competitie­wezen), Mike Antonius (commissari­s jeugdzaalv­oetbal), Ashley FungLoy (secretaris) en Winona Lee (commissari­s vrouwenzaa­lvoetbal). Codrington, Antonius, Habiboella­h en Johns maakten ook deel uit van het oud-bestuur en keren weer terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname