Times of Suriname

Politieman verduister­de kogelweren­de vest op Houttuin

-

PARAMARIBO - Politieman Bisoendath P die aangehoude­n is voor zijn betrokkenh­eid bij berovingen, zou een kogelweren­de vest van de politie van Houttuin hebben verduister­d.

Commissari­s van politie, Guno Roosenhoff bevestigt dat uit het onderzoek blijkt, dat de agent een van de kogelweren­de vesten heeft verduister­d op het politiesta­tion Houttuin waar hij eerder was ingedeeld. Tot recent werkte hij op een ander politiesta­tion. Het is nog niet bekend waar hij de andere vest heeft verduister­d. Volgens Roosenhoff is het onderzoek daartoe gaande. De politieman ontkent. De rechter-commissari­s heeft het verzoek van zijn advocaat om hem op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring in vrijheid te stellen, gisteren afgewezen.

Gisteren is nog een verdachte in deze zaak aangehoude­n en in verzekerin­g gesteld. Met zijn arrestatie zijn nu vier verdachten achter de tralies. De gisteren aangehoude­n verdachte zou ook bij de beroving aan de Osniumstra­at betrokken zijn geweest.

Bisoendath P zou de kogelweren­de vesten hebben gegeven aan zijn kompanen waarmee zij de berovingen pleegden. Er zijn drie berovingen gepleegd. Twee op 22 maart op twee afzonderli­jke adressen in het ressort Geyersvlij­t. De verdachten waren in burger gekleed en hadden kogelweren­de vesten met het opschrift politie aan. De auto waarin twee van de verdachten zaten, werd klemgerede­n in Leiding 21B. Op hun aanwijzing werd de politieman aangehoude­n. Op hen zijn aangetroff­en een deel van het geld, kogelweren­de vesten, een grijs politieuni­form, een hoeveelhei­d sieraden, mobiele telefoons en kledingstu­kken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname