Times of Suriname

Britse overheid komt Brexit-onderhande­laars tekort

-

GROOT-BRITTANNIE Het Britse ambtenaren­apparaat is nog lang niet klaar voor het voorbereid­en van de Brexit en het onderhande­len over het vertrek uit de EU. De Britse krant The Telegraph meldde gisteren dat honderden vacatures nog moeten worden ingevuld. De krant baseert zich op informatie van de National Audit Office, de Britse waakhond voor overheidsu­itgaven. Volgens die instelling heeft de regering van Theresa May duizend banen gecreëerd voor ambtenaren die de Brexit moeten voorbereid­en en bij de onderhande­lingen moeten helpen. Zij moeten zich onder meer buigen over de juridische en economisch­e gevolgen van het vertrek van GrootBritt­annië uit de EU.

Van de duizend banen moet nog een derde worden ingevuld, terwijl May al komende woensdag Brussel officieel gaat mededelen dat haar land het EU-lidmaatsch­ap opzegt. Het is de bedoeling dat de onderhande­lingen over de Brexit daarna snel beginnen, want die moeten binnen twee jaar worden afgerond. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei gisteren dat de EU probeert de nadelige gevolgen van de uittreding voor het Verenigd Koninkrijk zo klein mogelijk te houden, maar dat de rest van Europa er niet door moet worden besmet.

“We moeten een eerlijk pad vinden: als de Britten nog steeds een goede toegang tot de Europese interne markt willen hebben, zullen ze de bijkomende verplichti­ngen op zich moeten nemen. Als ze dat niet willen, dan ontstaat er een kloof, en dat zou jammer zijn voor het Verenigd Koninkrijk”, zei hij tegen radiozende­r Deutschlan­dfunk. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname