Times of Suriname

PIN krijgt prijs Hakrinbank voor excellente prestatie schooljaar 2015-2016

-

NICKERIE - Aangezien de Hakrinbank streeft naar excellenti­e in haar dienstverl­ening, ondersteun­t deze bankinstel­ling ook zaken in de gemeenscha­p die daarmee samenhange­n. In dat kader heeft de bank jaren geleden een prijs ingesteld voor de stimulerin­g van studenten voor het leveren van excellente prestaties. Die prijs is bedoeld om de scholen die de beste prestatie hebben geleverd bij het eindexamen op senioren niveau, te belonen middels een prijs zodat van daaruit een stimulans mag uitgaan naar de studenten dat ze hun best doen om excellente prestaties te leveren. Van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur krijgt de bank dan elk jaar de lijst toegestuur­d met de middelbare scholen die de beste prestaties hebben geleverd. Voor het schooljaar 2015/2016 staat op de eerste plaats, het Pedagogisc­h Instituut Nickerie (PIN) met 100 procent geslaagden. Op de tweede plaats staat het Arthur A. Hoogendoor­n Atheneum met 95 procent geslaagden en op drie staat VWO-Nickerie met 88 procent.

De algemeen directeur van de Hakrinbank, Jim Boussaid, was gisteren in Nickerie om de eerste prijs te overhandig­en aan de directeur van de PIN, Dinesh Binda. Volgens Boussaid is het opvallend dat Nickerie buitengewo­on goed scoort door de 1ste en de 3de plaats te bezetten. Hij zegt het een eer te vinden dat Nickerie als district kennelijk heel goed onderwijs geniet en als voorbeeld kan worden gesteld voor heel Suriname. De school heeft voor de excellente prestatie die het heeft geleverd het afgelopen schooljaar, een kopieermac­hine in ontvangst mogen nemen. Boussaid zei zeker te weten dat de kopieermac­hine een goede aanwending krijgt. Hij hoopt dat het ook een stimulans mag zijn voor de studenten om door te gaan met het leveren van excellente prestaties. Namens de school bedankte directeur Binda de bank voor de geste. Volgens Binda komt het als geroepen, omdat op dit moment de kopieermac­hine waarover de school beschikt het niet doet. Dit is de tweede keer dat PIN in aanmerking is gekomen voor de excellent prijs van de Hakrinbank.

Ook de directrice van de Sitalsingh muloschool in Nieuw Nickerie, Maureen Groenefelt, mocht vrijdag een donatie van de Hakrinbank in ontvangst nemen voor haar school, namelijk een computer met bijbehoren­de printer. Boussiad zegt ervan overtuigd te zijn dat de gift heel goed gebruikt zal worden, zodat de school beter en efficiënte­r gaat draaien waardoor de scholieren ook betere resultaten kunnen boeken. De donatie aan de school kwam tot stand nadat de schoolleid­ing een verzoek bij de bank had gedaan.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname