Times of Suriname

Brand verwoest villa drugscrimi­neel

- Villa van drugscrimi­neel Johan V. in Etten-Leur door brand verwoest. (Foto: rtlnieuws.nl)

ETTEN-LEUR - De villa van drugscrimi­neel Johan V. in Etten-Leur is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest, waarschijn­lijk door een aanslag. Rond 01.00 uur brak brand uit in het huis nadat buurtbewon­ers knallen hadden gehoord.

Het vuur is vermoedeli­jk veroorzaak­t door de explosies en vanwege de omstandigh­eden gaat de politie uit van opzet, zei een woordvoerd­er gisteren. Ook advocaat Maarten Pijnenburg van Johan V. gaat uit van een aanslag, zei hij in een reactie. De bewoners waren niet thuis en er raakte niemand gewond.

Het huis aan de Ouwer in Etten-Leur is eigendom van Johan V. (52) die vanwege zijn betrokkenh­eid bij de invoer van een grote hoeveelhei­d cocaïne via de Rotterdams­e haven anderhalve week geleden werd veroordeel­d tot vier jaar celstraf. Er was tegen hem acht jaar cel geëist. Zijn zaak houdt verband met de corrupte douanier Gerrit G. die de verdachten in de cocaïnezaa­k tegen betaling gevoelige informatie over de werkwijze van de douane in het Rotterdams­e havengebie­d gaf. De zaak tegen Gerrit G. loopt nog. Johan V. zit sinds vorige week weer in de gevangenis vanwege zijn veroordeli­ng en was daarom niet thuis. Zijn gezinslede­n waren er evenmin. Advocaat Pijnenburg vermoedt dat de aanslag te maken heeft met de cocaïnezaa­k waarin Johan V. betrokken was. De man uit Etten-Leur heeft in het drugsproce­s verklaring­en afgelegd over een aantal medeverdac­hten en dat heeft mogelijk kwaad bloed gezet. De raadsman denkt dat Johan V. daarom ook werd bedreigd. In 2014 waren bij het huis ook al twee auto’s in brand gestoken.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname