Times of Suriname

Onderzoek naar behandelin­g tbs’er verdacht van moord Arnhem

-

ARNHEM - Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat onderzoek doen naar de behandelin­g van de tbs’er die wordt verdacht van het doden van twee mensen in Arnhem. “Als hij inderdaad de dader blijkt dan is dat schokkend. We betuigen allereerst ons medeleven aan de nabestaand­en van de slachtoffe­rs”, aldus de woordvoerd­er van het ministerie. “Het is belangrijk om te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en om alle feiten op een rij te hebben. De Dienst Justitiële Inrichting­en (DJI) is gevraagd om alle omstandigh­eden rond zijn behandelin­g te onderzoeke­n.”

Het Openbaar Ministerie maakte zaterdag bekend dat de man die vastzit een tbs’er is uit een kliniek in Almere. In het kader van zijn behandelin­g verrichtte de man werkzaamhe­den buiten de kliniek, maar hij keerde daarvan op 15 maart niet terug.

Een speciaal politietea­m van de Landelijke Eenheid was naar de man op zoek. Hij kwam in beeld als verdachte tijdens het onderzoek naar de dubbele moord in Arnhem. De tbs’er meldde zich vrijdag zelf bij het politiebur­eau in de Gelderse hoofdstad. De verdachte was in 2006 veroordeel­d voor een geweldsdel­ict. Het OM wil daar verder niets over zeggen.

De twee doden werden donderdaga­vond gevonden in het voormalige hotel Rembrandt aan de Patersstra­at. De slachtoffe­rs zijn de 71-jarige eigenaar van het pand en een 73-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfpl­aats. Het onderzoeks­team heeft geen bijzondere relatie kunnen vaststelle­n tussen de verdachte en de twee slachtoffe­rs. Mogelijk verbleef hij korte tijd in het voormalige hotel. Lilian Helder van de PVV is boos dat de verdachte een voortvluch­tige tbs’er blijkt te zijn. “Helaas is dit weer een schandalig voorbeeld van het gebruik van de maatschapp­ij als proeftuin voor gevaarlijk­e tbs’ers”, aldus het Kamerlid.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname