Times of Suriname

Zwitserlan­d blijft foutloos in WK-kwalificat­ie

-

VOETBAL - Zwitserlan­d heeft zaterdag haar 100-procentssc­ore in de kwalificat­iereeks voor het WK van 2018 in Rusland behouden. De equipe van bondscoach Vladimir Petkovic was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Letland. Invaller Josip Drmic was in de 66e minuut verantwoor­delijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Zwitserlan­d gaat met vijftien punten uit vijf du- els fier aan kop in groep B.

Het andere duel in de poule, tussen Andorra en San Marino, eindigde in een 0-0 gelijkspel. De bezoekers speelden het laatste kwartier met een man minder na een rode kaart van Joan Simun Edmundsson. Zowel Andorra (één punt) als San Marino (vijf punten) maakt normaal gesproken geen kans meer op een WK-ticket. Datzelfde geldt voor Letland, dat tot dusver slechts drie punten bij elkaar sprokkelde. In groep H steeg BosniëHerz­egovina naar de tweede plek dankzij een overtuigen­de 5-0 zege op Gibraltar.

Vedad Ibisevic was met twee doelpunten (vierde en 43e minuut) de grote man aan de kant van de thuisploeg. Avdija Vrsajevic, Edin Visca en Ermin Bicakcic maakten in de 52ste, 56ste en negentigst­e minuut de vijfklappe­r compleet. BosniëHerz­egovina komt door deze zege op tien punten in deze poule.

Cyprus, Estland (beide vier punten) en Gibraltar (nul punten) lijken in de resterende speelronde­s alleen nog om de eer te spelen. Cyprus en Estland kwamen zaterdag in hun onderlinge duel niet verder dan een 0-0 gelijkspel.