Times of Suriname

Bayern-aankoop wees Chelsea af

-

VOETBAL - Voor een geschat bedrag van twintig miljoen euro maakt Niklas Süle in de zomer de overstap van TSG Hoffenheim naar Bayern München. De verdediger, wiens komst in januari al werd aangekondi­gd, stond ook in de belangstel­ling van Chelsea. Hij besloot dat het voor zijn ontwikkeli­ng beter was om in Duitsland te blijven.

“Ik kreeg de aanbieding­en op ongeveer hetzelfde moment”, laat de enkelvoudi­g internatio­nal weten in gesprek met TZ. “Natuurlijk betekende het veel voor me dat de koploper van de Premier League interesse in mij had. Maar het voelde voor mij beter om in de Bundesliga te blijven. Bayern is dan een geweldige bestemming. Er is geen grotere club ter wereld.”

Süle krijgt in München te maken met moordende concurrent­ie. Het lijkt niet aannemelij­k dat hij zich meteen in de basis knokt, daar Carlo Ancelotti beschikt over spelers als Javi Martínez, Mats Hummels en Jérôme Boateng. Toch zegt de 21-jarige Süle niet bang te zijn. “Integendee­l, ik geloof dat ik van allebei ongeloofli­jk veel kan leren”, vertelt de jongeling, als hem wordt gevraagd naar Hummels en Boateng. “Als ik Mats en Jérôme iedere dag in actie zie, kan dat mij ook naar een heel ander niveau tillen.” “Het zijn heel ervaren spelers met ongeloofli­jk veel rust aan de bal. Het is geweldig om te zien hoe Mats opbouwt met links of met rechts. Jérôme heeft zijn dynamiek, zijn atletische bouw en zijn dominantie in de duels”, prijst Süle zijn toekomstig­e ploeggenot­en. “Als ik speel, is dat waarschijn­lijk aan de zijkanten. Ik hoop dat ik daar beter van word en dat de keus uiteindeli­jk op mij valt.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname