Times of Suriname

Mexico langs Costa Rica

-

VOETBAL - Mexico is ook na drie WK-kwalificat­ieduels ongeslagen. Het land won met 2-0 van Costa Rica. De Verenigde Staten boekte tegen Honduras de eerste zege: 6-0.

Bij Mexico had PSV’er Hector Moreno een basisplaat­s. Hij stond centraal achterin en speelde het hele duel. Zijn ploeggenoo­t Andres Guardado ontbrak vanwege een blessure.

Bayer Leverkusen-spits Javier Hernandez opende in de eerste helft de score. Dat was zijn 46ste internatio­nale doelpunt, waarmee hij het nationale record van Jared Borgetti evenaarde.

Nog voor rust maakte Nestor Araujo er vanuit een corner 2-0 van. Ook na de rust kon Costa Rica geen vuist maken. Door de zege blijft Mexico koploper, met zeven punten uit drie duels.

Bij de Amerikanen beet Sebastian Lletget in de vijfde minuut het spits af met de 1-0. Nog voor rust had de VS de Midden-Amerikaans­e tegenstand­er op een 3-0 achterstan­d gezet.

Ook na de hervatting bleven de goals komen. Clint Dempsey vierde zijn rentree in de nationale ploeg met een hattrick. De middenveld­er stond sinds eind vorig jaar even aan de kant met hartproble­men. De overige doelpunten werden door Michael Bradley en Christian Pulisic gemaakt.

De VS was het kwalificat­ietoernooi begonnen met nederlagen tegen Mexico en Costa Rica. Het land staat daardoor vierde in de groep. Costa Rica is tweede met zes punten, Panama derde met vier punten.

Trinidad & Tobago, dat met 1-0 won van Honduras, staat op doelsaldo vijfde, Honduras is zesde en laatste met eveneens drie punten.