Times of Suriname

Zweden wint simpel van Wit-Rusland

-

VOETBAL - Zweden heeft zaterdag een simpele overwinnin­g geboekt in de WK-kwalificat­iegroep van het Nederlands elftal. De Scandinavi­ërs waren in Solna met 4-0 te sterk voor het machteloze Wit-Rusland. Door twee goals van Emil Forsberg, één treffer van Marcus Berg en één goal van Isaac Thelin.

Op de relatief eenvoudige zege van Zweden was weinig af te dingen. De ploeg van bondscoach Janne Andersson was vanaf de eerste minuut oppermacht­ig in de Friends Arena en had nauwelijks iets te duchten van de WitRussen.

Na negentien minuten werd het veldoverwi­cht door Forsberg uitgedrukt op het scorebord. De aanvallend­e middenveld­er van RB Leipzig mocht van elf meter aanleggen na een overtredin­g op Berg en liet doelman Gorbunov vanaf de penaltysti­p kansloos.

Vlak na rust verdubbeld­e diezelfde Forsberg de marge met een houdbaar schot dat de blunderend­e Gorbunov knullig door zijn benen liet gaan. Weer acht minuten later greep de Wit-Russische sluitpost maar half in bij een hoge voorzet, waarna Berg de marge verder uitbreidde. Zijn inzet leek de doellijn niet gepasseerd te hebben, maar werd desondanks tot doelpunt gepromovee­rd door de Oostenrijk­se arbiter Harald Lechner.

Een kwartier voor het laatste fluitsigna­al bepaalde invaller Thelin de eindstand op 4-0. De aanvaller, die even daarvoor binnen de lijnen was gekomen voor oud-PSV’er Ola Toivonen, mocht alleen op Gorbunov af en rondde beheerst af. (VZ)