Times of Suriname

Barça eert Cruijff

-

VOETBAL - Het nieuw te bouwen stadion voor jeugdspele­rs van Barcelona wordt vernoemd naar Johan Cruijff. Dat maakte voorzitter Josep Maria Bartomeu zaterdagoc­htend bekend in het bijzijn van Jordi Cruijff. Bovendien komt er bij Camp Nou een standbeeld van de voetballeg­ende en komt er een speciale ruimte in het clubmuseum voor Cruijff. Vrijdag was het een jaar geleden dat Cruijff overleed op 68-jarige leeftijd. Barcelona wilde donderdag eigenlijk al bekendmake­n op welke manier de Nederlande­r geëerd zou worden, maar vanwege het overlijden van oud-voorzitter Agusti Montal Costa, die Cruijff in 1973 naar Barcelona haalde, werd dat moment uitgesteld.

Tijdens het speciale evenement van zaterdagoc­htend namen Bartomeu, vicepresid­ent Jordi Cardoner en Jordi Cruijff het woord. “Ik ben ontzettend trots en dankbaar met dit mooie eerbetoon”, sprak de zoon van Cruijff geëmotione­erd. Tot slot wordt er ook een straat in Barcelona vernoemd naar de oud-speler en -trainer van de club.

Dat uitgereken­d het nieuwe stadion op het trainingsc­omplex de naam van Cruijff gaat dragen, is volgens Jordi Cruijff symbolisch. “Dat is de plek waar de jeugdspele­rs de laatste stap richting het eerste elftal zetten. Mijn vader zou dat erg hebben gewaardeer­d. Daarom willen wij als familie iedereen bij Barcelona bedanken. Dit brengt samen wat hij heeft betekend voor de club.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname