Times of Suriname

Duitsland kan WK-ticket bijna ruiken

-

VOETBAL - Duitsland heeft een goed vervolg gegeven aan de oefenzege van woensdag op Engeland. Die Mannschaft boekte in en tegen Azerbeidzj­an de vijfde opeenvolge­nde zege in Groep C van de WKkwalific­atiecyclus. Het werd 1-4 in Baku. Het doelpunt van Azerbeidzj­an betekende de eerste tegentreff­er voor Duitsland in de groepsfase, maar verder kende het groepshoof­d weinig moeite met de nummer 89 van de FIFA-wereldrang­lijst.

Het eerste tegendoelp­unt voor Duitsland in de kwalificat­iecyclus viel na een half- uur. Azerbeidzj­an veroverde de bal op het middenveld en Afran Ismayilov vond Dimitrij Nazarov met een lange bal vanaf de rechterfla­nk. Nazarov nam aan, drong het zestienmet­ergebied binnen en plaatste de bal buiten bereik van doelman Bernd Leno. Het was de eerste doelpoging van Azerbeidzj­an. Nazarov zorgde voor de gelijkmake­r, daar Duitsland na achttien minuten op voorsprong was gekomen. André Schürrle kon op aangeven van de opgestoomd­e linksback Jonas Hector de score openen met een intikker van dichtbij.

De 1-1 was vervolgens een tegenvalle­r voor Duitsland, maar de ploeg van Joachim Löw liet zich niet intimidere­n. Al vijf minuten na de gelijkmake­r stelde de regerend wereldkamp­ioen orde op zaken. Knullig balverlies van Ismayilov stelde Schürrle in staat om Thomas Müller te bedienen. De aanvallend­e middenveld­er, die tegen Engeland nog op de bank begon, omspeelde keeper Kamran Agayev en rondde beheerst af. De ruststand leek bereikt, maar vlak voor het fluitsigna­al deed Mario Gómez er nog een schepje bovenop. Na een afgemeten voorzet van Joshua Kimmich kopte de spits raak in de bovenhoek. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft maakte Duitsland niet veel aanstalten om de marge verder uit te breiden. De bezoekers leken tevreden met de tussenstan­d en kregen nog wel enkele kansen via Mats Hummels en Sami Khedira, maar het bleef lange tijd 1-3. Negen minuten voor tijd viel het vierde Duitse doelpunt alsnog. Na een vloeiende combinatie kreeg Schürrle de bal in het strafschop­gebied opnieuw van Hector. De maker van de 0-1 stond volledig vrij en knalde overtuigen­d raak. (VZ)

??  ?? Thomas Müller maakt hier het tweede doelpunt voor Duitsland tegen Azerbeidzj­an. (Foto: Goal)