Times of Suriname

Ronaldo wederom belangrijk voor Portugal

-

VOETBAL - Dankzij een uitblinken­de Cristiano Ronaldo won Portugal zaterdagmi­ddag van Hongarije in poule B van de WK-kwalificat­iereeks. Portugal had een zege nodig om de kans op de eerste plek in deze poule te eindigen levend te houden en daarmee directe WK-kwalificat­ie in eigen hand te houden. De ploeg van bondscoach Fernando Santos ontmoette in Hongarije een bekende tegenstand­er. Op het EK van afgelopen zomer leverde het onderlinge affiche mede door twee goals en een assist van Cristiano Ronaldo een zinderende strijd en een 3-3 op. Ook nu was de aanvaller van Real Madrid weer in goeden doen.

In de 32ste minuut gaf Ronaldo de voorassist bij de openingstr­effer van André Silva en vier minuten later had hij zelf een doelpunt te pakken. De sterspeler van Portugal schoot van net buiten het zestienmet­ergebied raak nadat Raphaël Guerreiro een hoge bal op sublieme wijze met zijn hak had klaargeleg­d. Een half uur na rust maakte hij uit een vrije trap ook nog de 3-0, zijn 70ste interlandd­oelpunt.

Na de twee doelpunten komt Ronaldo’s totaal aantal goals in deze kwalificat­iereeks op negen. Daarmee neemt Ronaldo afstand van Robert Lewandowsk­i, met wie hij de nummer één-positie in het topscorers­klassement voorafgaan­d aan deze wedstrijd nog deelde. Portugal blijft door de winst op drie punten achterstan­d van koploper Zwitserlan­d staan. (VZ)