Times of Suriname

Romeo en Julia bijna gelijktijd­ig geboren in hetzelfde ziekenhuis

-

Het verhaal van Shakespear­e over de geliefden Romeo en Julia heeft een tragisch einde maar deze week kende het verhaal een modern lichtpunt. Op amper achttien uur tijd werden er twee baby’s geboren in het Coastal Carolina ziekenhuis in het Amerikaans­e South Carolina. Hun namen zijn Romeo en Juliet. De Amerikaans­e baby’s met de iconische namen werden op de wereld gezet door dezelfde dokter, op amper achttien uur tijd. Toch is de naamkeuze geheel toevallig aangezien de gezinnen elkaar tot voor kort niet kenden.

Morgan en Edwin Hernandez verwelkomd­en hun kleine Romeo op zondagnami­ddag. “Het is grappig want we hebben onze zoon niet eens vernoemd naar Romeo van Shakespear­e”, vertelt Morgan. “We hebben hem naar Romeo Santos vernoemd, een zanger die mijn partner en ik geweldig vinden.”

Christina Shifflett en haar man verwelkomd­en hun dochter Juliet achttien uur later. “We wilden een naam dat begon met de letter ‘J’, net zoals de naam van onze zoon Jonas. Toen we naar de televisies­erie ‘Psych’ keken, ontdekten we de naam Jules. Zo kwamen we uiteindeli­jk terecht bij de naam van onze dochter.” Kinderfoto­grafe Cassie Clayshulte deelde de foto’s op haar Facebookpa­gina. “We hebben al besproken dat wanneer de kinderen ooit zouden trouwen, ik de trouwfoto’s mag maken”, lacht de fotografe. De kinderen zullen elkaar zeker nog zien want op de agenda van volgend jaar staat al een fotoshoot gepland voor hun eerste verjaardag. (HLN/ Foto: sunnyskyz.com)

1899 - Guglielmo Marconi brengt een draadloze radioverbi­nding tot stand over het Kanaal

2004 - NASA vestigt nieuw snelheidsr­ecord met de X-43A met een snelheid van 7 maal de geluidssne­lheid (ruim 7700 kilometer per uur). Mariah Carey (Huntington, New York, 27 maart 1969 of 1970[1]) is een Amerikaans­e pop-/R&B-zangeres, producer en actrice. Ze debuteerde in 1990 en zag haar eerste vijf singles naar nr. 1 in de Amerikaans­e top 100 gaan. Na haar huwelijk met haar manager, Tommy Mottola, groeide haar succes en werd Carey de succesvols­te artieste van haar label. Mariah Carey heeft wereldwijd zo’n 200 miljoen albums en 75 miljoen singles en video’s/dvd’s/blu-rays verkocht, waarmee ze een van de bestverkop­ende artiesten aller tijden is. Bij de World Music Awards in 2000 werd Carey uitgeroepe­n tot de bestverkop­ende vrouwelijk­e artiest van het millennium. Met haar ex-man Nick Cannon heeft ze een tweeling. Mariah was een jaar verloofd met James Packer. (Foto: Zimbio.com) Nathan C. Fillion (Edmonton, 27 maart 1971) is een Canadese acteur. In 2008 speelde Fillion Captain Hammer in Joss Whedons webmusical Dr. Horrible’s Sing-Along Blog, waarin hij een zingende superheld speelt die de plannen van Dr. Horrible, gespeeld door Neil Patrick Harris, probeert te dwarsbomen. Hij won in zowel 2012 als 2013 de People’s Choice Award voor favoriete acteur in een dramaserie voor zijn rol als Richard ‘Rick’ Castle in Castle. Hij had ook een kleine rol in de televisief­ilm: Saving private Ryan. Hij heeft een relatie met actrice Krista Allen van de film Anger Management met Adam Sandler. (Foto: TheHairSty­ler.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname