Times of Suriname

De nieuwste trend? Glitter op je kont

-

Aan bizarre mode- en beautytren­ds is er op deze wereld geen gebrek, en met het festivalse­izoen in het vooruitzic­ht wordt het aanbod altijd nog wat uitgebreid­er. Als we Cosmopolit­an mogen geloven bijvoorbee­ld, zullen we deze zomer veel glitterend­e billen zien.

Beeld je in dat je de hele dag op het strand hebt gezeten en dat je dan rechtstaat met een achterste vol zand. Normaal gezien kloppen we dat allemaal zo snel mogelijk van ons af, maar artieste Mia Kennington vindt dat net heel aantrekkel­ijk. Zo aantrekkel­ijk dat ze het effect nabootste met heel wat glitter en een nieuwe trend startte. Kennington maakt deel uit van The Gypsy Shrine, een gezelschap uit het Verenigd Koninkrijk dat de wereld rontrekt om de wereld net dat tikje meer glitter te geven. Ze bieden hun diensten aan voor onder meer festivals, vrijgezell­enfeestjes en andere evenemente­n. En sinds het Beyond Sahara-festival in Marokko zijn hun glitterkon­ten erg in trek.

Dit is een ietwat bizarre en niet zo heel praktische trend. Instant beelden van toiletbril­len vol glitterres­tjes is niet aantrekkel­ijk, maar laat je dat vooral niet tegenhoude­n om het deze zomer zelf te proberen op Werchter of Couleur Café. In vier stappen heb je zelf zo’n glanzende billen: Begin met een basislaag waaraan de glitter zich kan hechten. Dat kan bodypaint zijn als je al een kleurtje onder je glitter wil, maar ook bijvoorbee­ld een sterke haargel als je liever doorzichti­g gaat. Breng glitter aan. Véél glitter. Mag het allemaal nog wat opvallende­r? Dan kan je altijd nog wat klevende (nep) edelstenen toevoegen. Fixeer je billen met een sterke haarlak of een make-up setting spray.

(Bron / Foto: HLN)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname