Times of Suriname

Chileense ‘Indiana Jones’ gered door apen

-

Verloren raken in het Boliviaans­e Amazonegeb­ied en gered worden door apen. Het kan zo een scène zijn uit de filmreeks van Indiana Jones. Het overkwam Maykool Coroseo Acuña, een toerist uit Chili. Negen dagen lang liep hij alleen rond in het regenwoud.

De 25-jarige man kampeerde samen met enkele andere metgezelle­n op een afgelegen plek in het regenwoud. De plek was alleen bereikbaar met de boot en het dichtstbij­zijnde dorp was mijlenver weg. Na een trektocht namen de andere reizigers deel aan een ceremonie om moeder natuur te bedanken om hen toe te laten in het regenwoud. Acuña weigerde om deel te nemen en trok naar zijn slaapplaat­s. Even later was hij verdwenen. De groep zocht uren naar Acuña maar de grote zoekactie leverde niets op. Volgens de inheemse gidsen was hij verdwenen omdat hij niet deelnam aan de ceremonie. Hij had moeder natuur beledigd en zijn lichaam was overgenome­n door boze geesten. Negen dagen later werd de Chileense toerist teruggevon­den op nog geen anderhalve kilometer van het basiskamp. Hij was flink vermagerd en helemaal uitgedroog­d.

De man had een opmerkelij­k verhaal te vertellen. “Ik hoorde ‘s avonds een stem uit het woud. Ik begon te lopen en te lopen en ik gooide mijn telefoon en zaklamp weg. Nadat ik weer helder kon nadenken, wist ik niet meer waar ik was.” Acuña kon overleven en dat was volgens hem dankzij een groep apen.

“Ik volgde de dieren regelmatig en zij lieten onderweg vaak fruit liggen. Zo vond ik ook de perfecte schuilplaa­tsen en leidden ze mij ook naar drinkbaar water.”

De man gelooft dat God hem heeft gered. “De avond voordien vroeg ik hem om hulp.” (HLN/ Foto: dailymail.co.uk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname