Times of Suriname

Brandstof verhoogd

-

PARAMARIBO - Unleaded is vanaf vandaag bij zowel SOL als GOw2 SRD 0,58 duurder, waardoor de nieuwe pompprijs per liter SRD 5,98 is. De grootste aanpassing is voor unleaded met additieven bij SOL. De prijs hiervan stijgt met SRD 0,65. Klanten moeten voor unleaded met additieven nu SRD 6,12 neertellen.

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) maakte gistermidd­ag de nieuwe pompprijze­n bekend. Volgens het ministerie is de prijs van een liter diesel bij GOw2 gebleven op SRD 4,95. Bij concurrent SOL gaat de prijs van diesel wel van SRD 4,95 naar SRD 5,12.

Minister Ferdinand Welzijn van HIT zegt aan de krant dat bij het ingaan van de verhoogde pompprijze­n er wederom separate prijzen gelden bij de oliemaatsc­happijen. De bewindsman zegt dat de fluctueren­de trend van de wereldmark­tprijs voor brandstof en de aanpassing van de government take de redenen zijn voor aanpassing van de brandstofp­rijzen.

Toen gisteren de nieuwe prijzen bekend werden gemaakt, ontstonden er bij pompstatio­ns lange rijen van mensen die nog een laatste keer wilden tanken tegen de oude prijs.

Enkele servicesta­tionexploi­tanten die normaliter 1x24 uur open zijn, hielden gisteren hun deuren gesloten. HIT heeft een controle uitgevoerd en checkte welke exploitant­en zich hieraan schuldig hebben gemaakt. In één geval waar de krant van weet is de vergunning van de pomphouder ingetrokke­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname