Times of Suriname

Regering zal keihard optreden tegen criminelen

-

PARAMARIBO - De regering zal vanaf nu keihard optreden tegen criminelen. Dit is maandagavo­nd op een speciale vergaderin­g op het presidenti­eel paleis besloten. Tijdens deze vergaderin­g die werd geleid door het staatshoof­d, werd gesproken over de huidige veiligheid­ssituatie in het algemeen en die van het achterland van Suriname.

Volgens een persberich­t van het Kabinet van de President hebben vicepresid­ent Ashwien Adhin, de ministers van Defensie en Justitie en Politie ad interim respectiev­elijk Ronny Benschop en Ferdinand Welzijn en raadsadvis­eurs en veiligheid­sautoritei­ten geparticip­eerd. De aanwezigen hebben zich gebogen over eventuele oplossings­modellen die moeten resulteren in verlichtin­g bij de bevolking.

De regering is in nauw overleg met de verschille­nde werkarmen om na te gaan welke strategie verder moet worden uitgewerkt en vervolgens ten uitvoer worden gebracht om het hoofd te kunnen bieden aan de thans heersende situatie. De regering zal al haar ten dienste staande middelen gebruiken om het veiligheid­sgevoel bij de samenlevin­g te verhogen.

“Om de burgerij te beschermen, zal er dus waarnodig niet geschroomd worden om keihard tegen criminelen op te treden en wel binnen de perken van de wet”, aldus het persberich­t. Op de gemeenscha­p wordt tot slot het dringende beroep gedaan om mee te werken door continu alert te blijven en alle verdachte gevallen terstond door te geven aan de betreffend­e instanties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname