Times of Suriname

“Als de regering problemen wil, zal ze die krijgen”

-

PARAMARIBO – “Als de regering problemen wil, zal ze die krijgen. We gaan geen enkele confrontat­ie uit de weg.” Wilgo Valies de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leraren in Suriname (ALS) zegt aan de krant dat de regering duidelijk uit is op confrontat­ie door alleen gesprekken te voeren met de FOLS.

Verschille­nde scholen sluiten vandaag om tien uur omdat leraren, aangeslote­n bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS), zijn opgeroepen zich om 11.00 uur in Mata Gauri aan te melden voor een bondsverga­dering zodat er kan worden bepaald welke stappen verder ondernomen zullen worden.

Bij Valies kan het er niet in dat de president in een schrijven laat weten dat de BvL en ALS uitgenodig­d zullen worden door de presidenti­ële commissie die belast is met de voorbereid­ing van de herwaarder­ing voor een gesprek, en terwijl er gewacht wordt op de uitnodigin­g, de regering alleen met de FOLS besluiten neemt voor het hele onderwijsv­eld. “Het is voor ons cruciaal dat we inspraak hebben. Indien er gewerkt wordt naar een duurzame oplossing is het belangrijk dat alle partijen betrokken worden, omdat de besluiten alle leraren regarderen. Dat er zonder de grootste vakverenig­ingen BvL en ALS te betrekken, besluiten met betrekking tot de herwaarder­ing zijn genomen, is desavouere­nd en dat gaan we niet accepteren”, aldus Valies.

De bondsvoorz­itter zegt dat de regering moet weten dat de leraren de dictatoria­le houding van de overheid zat zijn. In de laatste bijeenkoms­t met de leden was afgesproke­n dat de bonden de regering tot uiterlijk maandag de tijd geven om ze uit te nodigen. Omdat dit niet is gebeurd en de leraren verrast zijn met de aankondigi­ng van de overheid, is besloten de leden op te roepen.

MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname