Times of Suriname

Gouden huwelijk voor echtpaar Jabbar-Jahangir

-

WANICA - Het echtpaar Jabbar-Jahangir is 50 jaar getrouwd. Het echtpaar herdacht het heuglijke feit onlangs in aanwezighe­id van familie. Districtsc­ommissaris Audrey Hankers bracht het koppel een bezoek en overhandig­de de gebruikeli­jke enveloppe.

Soebratie Jabbar is geboren op 5 september 1940 en Eveline Badroenisa Jahangir op 20 mei 1946. Ze traden op 26 maart 1967 in het huwelijk. De twee hebben niet zelf voor elkaar gekozen, maar heeft een gearrangee­rd huwelijk gehad. De familie van Jabbar ging met de mulvi (hoofd van de moskee) naar de ouders van Jahangir om haar ten huwelijk te vragen. Jabbar was toen 27 jaar en Jahangir 21.

Uit dit huwelijk zijn er zes kinderen geboren; een jongen en vijf meisjes. Het echtpaar heeft negen kleinkinde­ren en twee achterklei­nkinderen. Het opzetten van een eigen woning, het verzorgen van het gezin en dat het echtpaar tot nu toe gelukkig samen in goede gezondheid verkeert, behoren tot de hoogtepunt­en van het koppel.

Jabbar begon op 19-jarige leeftijd het kappersber­oep uit te oefenen. Hierna werkte hij als tuinman op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tot aan zijn pensioneri­ng. Jahangir heeft altijd voor de kinderen en de huishoudin­g gezorgd. Het vervaardig­en van kleding is haar hobby. Het echtpaar geniet van het leven en heeft heel veel pret met de klein- en achterklei­nkinderen.

 ??  ?? Het echtpaar Jabbar-Jahangir ontvangt de felicitati­es van districtsc­ommissaris Audrey Hankers in verband met zijn gouden huwelijk. (Foto: BIC Wanica)
Het echtpaar Jabbar-Jahangir ontvangt de felicitati­es van districtsc­ommissaris Audrey Hankers in verband met zijn gouden huwelijk. (Foto: BIC Wanica)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname