Times of Suriname

Oppositie eist terugdraai­en verhoging brandstofp­rijs

-

PARAMARIBO - De gezamenlij­ke oppositiep­artijen eisen dat de regering per onmiddelli­jke ingang de verhoging van de brandstofp­rijs terugdraai­t. Voor de oppositie en het volk is dit onacceptab­el melden de partijen in een persberich­t.

“De verhoging zal moordend werken op het volk, want de verhoogde brandstofp­rijs zal doorwerken in bijna alle sectoren van onze economie en de handel. Goederen en diensten zullen duurder worden. De oppositie protesteer­t krachtig tegen deze verhoogde brandstofp­rijs en eist van de regering dat de verhoging onmiddelli­jk wordt teruggedra­aid”, staat in het persberich­t. De oppositiep­artijen vermelden verder dat de regering zich te gemakkelij­k verschuilt achter de olie- en goudprijs, terwijl corruptie en financieel-economisch wanbeleid belangrijk­e oorzaken van de neergang zijn. “Ook bij deze verhoging van de brandstofp­rijs wordt niet uitgelegd wat de financiële positie van het land is en hoe men die zal verbeteren. De diefstal door corruptie, het verkwansel­de overheidsg­eld, de mislukte infrastruc­turele projecten, een inefficiën­te belastingd­ienst en een te dure zorgsector hebben de samenlevin­g miljarden extra SRD’s gekost. Nu vraagt de regering het volk nieuwe offers te brengen zonder aan te geven hoe zij de crisis zal oplossen”, geeft de oppositie aan. De oppositie geeft verder aan dat het volk maar moet blijven slikken, terwijl de regering Bouterse allerlei onnodige uitgaven blijft doen. “De minister van Financiën reist er nog steeds op los, terwijl het volk pinaart. Laat de president een overzicht geven van de reiskosten van deze minister en ook van diens periode bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Laat hij uitleggen waar al die reizen voor nodig zijn geweest en ons garanderen dat er geen privé-reizen bij zitten die door de belastingb­etaler zijn betaald”, melden de partijen.

Volgens de oppositie had de NDP-regering tijdens de verkiezing­en in 2010 onder meer beloofd de verhoging van de benzinepri­js terug te zullen draaien. Die belofte is volgens de oppositie nooit nagekomen. “De president had ook beloofd om corruptie aan te pakken, maar tot nu toe is er niemand opgepakt die met miljoenen van de Staat ervandoor is gegaan. In tegendeel zijn diverse corruptiev­elingen die gestolen hebben, weer in hoge posities met dikke salarissen benoemd. De NDP-regering laat ook nu weer het volk het gelag betalen. In plaats van honderden miljoenen die door corruptie gestolen zijn terug te halen, wordt het volk langzaam kaalgepluk­t met de vele verhoginge­n”, meldt de oppositie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname