Times of Suriname

VIJFTIEN MAANDEN CELSTRAF VOOR KABELDIEFS­TAL

-

PARAMARIBO – GC is gisteren conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d tot vijftien maanden celstraf. Hij stal kabels uit een woning. De politie betrapte hem in de vliering waar hij zich schuilhiel­d. GC forceerde de achterdeur om het pand binnen te dringen.

De officier van justitie zegt dat de man zowel tijdens het vooronderz­oek als op de zitting heeft bekend schuldig te zijn. GC verklaarde dat hij problemen had. Hij was er niet bewust op uit om in te breken. Na het inbreken zette hij de kabels in een tas. Toen de politie kwam, hield hij zich schuil in de vliering. Een buurman van de benadeelde merkte de vreemde handelinge­n en sloeg alarm.

Advocaat Hermes Libretto pleitte dat zijn cliënt wel kabels in een tas had geplaatst, maar geen gascilinde­rs heeft weggenomen. Niemand zou gezien hebben dat de man twee gascilinde­rs wegnam. Rechter Dinesh Sewratan heeft de diefstal van de gascilinde­rs niet bewezen geacht. Verder zei Libretto dat het opsluiten van de man voor een lange tijd geen zin heeft omdat hij in gevang niets doet. “We kweken luilakken.” In zijn laatste woord zei GC dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de diefstal van kabels en spijt heeft. Rechter Sewratan zegt dat de man reeds kabels had geplaatst om mee te nemen. Daarom acht hij de diefstal van de kabels wel bewezen. Hij merkt op dat de man, die eerder in aanraking is gekomen met justitie, geen beroep heeft. Hij hoopt dat de man leert te werken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname