Times of Suriname

Vervolging moeder Hoogeveen deels overgedrag­en aan Landelijk Parket

-

DEN HAAG - De vervolging van de moeder van het meisje (8) dat in 2015 overleed in Hoogeveen is overgedrag­en aan een officier van justitie van het Landelijk Parket. De advocaat van de vader, Liesbeth Poortman had laten weten geen vertrouwen meer te hebben in het parket Noord-Nederland.

Dat zegt Poortman tegen NU.nl en wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie. “Het vertrouwen was zoek”, aldus Poortman. “Zij hebben mijn zorgen kennelijk serieus genomen. In eerste instantie werd het nog als irreëel bestempeld.”

Het OM benadrukt dat de zaak wel onder hun verantwoor­delijkheid blijft vallen, maar dat met een andere officier van justitie “een onbevangen persoon het onderzoek gaat leiden die er onpartijdi­g instaat.” Het gerechtsho­f in Leeuwarden besloot donderdag dat de moeder alsnog moet worden vervolgd voor het overlijden van een 8-jarig meisje, na een val van een flat in Hoogeveen. Het hof stelde daarmee de vader in het gelijk.

Het Openbaar Ministerie besloot in 2015 dat de zaak tegen de moeder moest worden geseponeer­d, omdat er geen concrete aanwijzing­en waren dat de vrouw haar dochter bewust om het leven had gebracht. De vader van het meisje ging hier niet mee akkoord en stapte naar het gerechtsho­f.

Volgens het hof blijkt uit het onderzoeks­dossier dat er geen andere redelijke verklaring voor de val van het meisje is dan dat er sprake is van een levensdeli­ct.

“De moeder was als enige in de woning toen het meisje overleed. Twee getuigen hebben haar op de galerij gezien toen ze naar beneden keek”, aldus het hof. Het meisje lag toen al dood op de grond. Er zijn geen aanwijzing­en dat er andere mensen in of rond de woning zijn geweest.

(NU.nl/Foto: ytimg.vcom)

 ??  ??
 ??  ?? De advocaat Liesbeth Poortman.
De advocaat Liesbeth Poortman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname