Times of Suriname

Federer en Wawrinka naar vierde ronde

-

TENNIS - Roger Federer heeft zich maandag eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het Masterstoe­rnooi in Miami. Ook Stan Wawrinka schaarde zich bij de laatste zestien. Federer klopte Juan Martin Del Potro: 6-3 en 6-4. De Zwitserse nummer vier van de plaatsings­lijst trok de eerste set in een mum van tijd naar zich toe en pakte ook in het tweede bedrijf een rappe voorsprong. Die gaf Federer niet meer weg, waarna hij na anderhalf uur als winnaar van de baan stapte. De winnaar van het Australian Open neemt het in de vierde ronde op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Die was in drie sets te sterk voor Sam Querrey: 3-6, 6-2 en 6-3.

Federer steekt de laatste tijd in uitstekend­e vorm. Mede dankzij zijn eindzege vorige week bij het Masterstoe­rnooi van Indian Wells is hij inmiddels terug te vinden op de zesde plaats op de wereldrang­lijst.

De Zwitser verloor dit seizoen pas één partij. In Dubai wist de de Rus Evgeny Donskoy hem verrassend een nederlaag toe te brengen.

Ook Stan Wawrinka plaatste zich gisteren voor de vierde ronde in Miami. De als eerste geplaatste Zwitser was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Tunesiër Malek Jaziri. In de vierde ronde stuit Wawrinka op Alexander Zverev. De 19-jarige Duitser was na drie tiebreaks (6-7(5), 7-6(7) en 7-6(5)) te sterk voor de Amerikaan John Isner. In het vrouwentoe­rnooi wist Angelique Kerber de kwartfinal­e te bereiken. De mondiale nummer één was met 6-2 en 6-2 te sterk voor de Japanse Risa Ozaki. De Duitse neemt het in de kwartfinal­e op tegen Venus Williams. De Amerikaans­e won met 6-3 en 7-6 (4) van de Russin Svetlana Kuznetsova. Ook Karolina Pliskova, Simona Halep, Johanna Konta, Mirjana LucicBaron­i, Caroline Wozniacki en Lucie Safarova schaarden zich bij de laatste acht. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname