Times of Suriname

Murray door blessure niet in actie Davis Cup

-

TENNIS - Andy Murray ontbreekt zoals verwacht in de Britse selectie voor de ontmoeting met Frankrijk in de kwartfinal­e van de Davis Cup. De nummer één van de wereldrang­lijst heeft nog altijd last van de elleboogbl­essure die hem al een paar weken aan de kant houdt. De Britse captain Leon Smith selecteerd­e gisteren wel de oudere broer van Andy, dubbelspec­ialist Jamie. Zijn selectie voor de krachtmeti­ng met Frankrijk in Rouen bestaat verder uit Dan Evans, Kyle Edmund en Dominic Inglot. “Natuurlijk is het een zware aderlating voor ons dat Andy er niet bij is”, zei Smith. De aanvoerder van de wereldrang­lijst ontbrak vorige maand ook tijdens de ontmoeting met Canada in de eerste ronde.

Toen wonnen de Britten met 3-2, al had de vijfde en beslissend­e partij een bizarre ontknoping. De Canadees Denis Shapovalov werd gediskwali­ficeerd nadat hij uit boosheid een bal weg had geslagen, die de scheidsrec­hter vol in het gezicht raakte.

Murray speelde zijn laatste wedstrijd medio maart in Indian Wells, waar hij verrassend verloor van qualifier Vasek Pospisil. Op 17 april hoopt hij bij het Masterstoe­rnooi van Monte Carlo zijn rentree te maken. Jamie Murray meldde eerder deze week in Britse media dat zijn broer een scheurtje in het kraakbeen van zijn rechterell­eboog heeft. “Hij heeft rust nodig. Andy vertelde me dat hij alles kan doen, behalve serveren. Alleen rusten kan voor genezing zorgen.”

Het Davis Cup-duel tussen Frankrijk en GrootBritt­annië is van 7 tot 9 april en vindt plaats op een gravelbaan in Rouen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname